open-navfaktor-logo
search
Predstavljen napadač
Bekrić: Hodžića nisu zanimale finansije
Armin Hodžić, bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, poslije osam godina vratio se na Grbavicu i potpisao za Željezničar.
10.02.2023. u 16:19
get url
text

On će biti veliko pojačanje Želji u borbi za zacrtane ciljeve, a to je izlazak u Evropu.

- Naš Ara se vratio kući, na svoju Grbavicu, u svog Želju. Nadamo se da će biti win situacija. Nadam se da ćemo ga vratiti u formu, a da će nam se on odužiti golovima - rekao je na današnjem predstavljanju Hodžića predsjednik Želje Edis Kovačević.

Sportski direktor i igrač Plavih Samir Bekrić kazao je da Hodžića u ovoj situaciji nisu interesovali finansijski uvjeti.

- Drago mi je da je Armin ponovo tu. Bio mu je cilj da se vrati u svoj klub, finansijski uvjeti nisu ga zanimali. Nije želio primanja, želi da ostvari ciljeve. Svi znamo njegove kvalitete i nadamo se da će opet biti A reprezentativac - istakao je Bekrić.

Hodžić nije skrivao sreću zbog povratka u matični klub.

VEZANI TEKST - Povratak kući: Armin Hodžić potpisao za Željezničar

- Presretan sam. Vratio sam se u klub koji volim. Željo mi je sve dao i drago mi je da se vraćam. Želim da vratimo klub gdje mu je mjesto, svidjelo se to nekome, ili ne - poručio je Hodžić.

Na konferenciji za medije kazano je da je ugovor s Hodžićem potpisan do kraja sezone, s mogućnošču nastavka saradnje. U Želji se nadaju da će trajati najmanje godinu...

Osvrnuo se Hodžić i na trener Mulalića.

- Svi ga moramo poštovati. Čovjek radi i bori se. Svi moramo poštovati klub, Željo mora biti u vrhu. TrebaMo svi dizati klub u svakom segmentu. Idu bolja vremena. Poznajem par igrača, svi su dobri, vidim da se bore i trude. Drago mi je da je dobra ekipa - govori Hodžić.

Nije poznato da li je dolaskom Hodžića na Grbavici završena igračka križaljka jer Bekrić je poručio da će Željo iskoristiti priliku "ako se ukaže neki slobodan igrač".

Prisutne je zanimala i situacija s mlađim Hodžiće i Santosom, koji imaju ugovore do kraja prvenstva.

- Što se tiče Santosa, imali smo problema, želimo dugoročan ugovor i vjerujem da ćemo to dogovoriti. I s Hodžićem želimo potpisati dugoročan ugovor - rekao je Bekrić.

Željo sezonu nastavlja naredne subote (18. februar) kada na Grbavici u meču osmine finala Kupa BiH gostuje Leotar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.