open-navfaktor-logo
search
Sportski direktor Želje
Bekrić: Tražimo novog Santosa i Hodžića, nemamo budžet kao drugi klubovi
Samir Bekrić, sportski direktor Željezničara, priznao je da klub želi osnažiti ofanzivni dio tima, ali da finansijska situacija sputava Plave na ljetnom "mercatu".
26.06.2023. u 20:51
get url
text

Plavi se pripremaju na Zlatiboru, a Bekrić je govorio o dolascima, odlascima, vrućim temama poput Santosa i Hodžića.

Među novajlijama na Grbavici je i čuvar mreže Ajdin Mulalić koji je u Želju stigao iz Domžala.

- Trebao nam je neko s iskustvom pored naša dva golmana. Spletom okolnosti stigao je Mulalić. Bio je naša želja, ali je bio mnogo skup kao neko ko je šest-sedam godina jedan od najboljih golmana u Sloveniji. Nismo se na početku nadali puno, ali je dečko bio korektan i konkretan, želio je po svaku cijenu doći i brzo smo se dogovorili. Drago nam je što je došao, na pripremama je pokazao da će biti pojačanje i da će naši mladi golmani uz njega biti još bolji - rekao je Bekrić.

Odbrana Želje u novoj sezoni bit će jača za Dražena Dubačkića, doskorašnjeg prvotimca Stupčanice.

- Trebao nam je mladi stoper koji će biti dobra konkurencija našim stoperima. Imamo dva iskusna stopera, imamo Drinu i trebao nam je još jedan mlad igrač da napravimo dobar balans. Dobro se uklopio, dobro radi, sigurno će nam pomoći - smatra Bekrić.

Vezni red brojniji je za Edina Rustemovića, a za njega sportski direktor ima samo riječi hvale.

- Svi znamo kakav je igrač i karakter. Pomoći će nam u mnogim stvarima. On je bio iskreno želja trenera, a i moja. Imao je dečko tri puta bolje ponude, izabrao je nas. Drago mi je što je tu, pokazao je već u prvoj utakmici da će biti jedan od ključnih igrača i da će donijeti stabilnost i čvrstinu u veznom redu - mišljenja je Bekrić koji je pohvalio i stručni štab, kazavši da je riječ o profesionalcima željnih dokazivanja i uspjeha, koji rade 24 sata dnevno, što su prepoznali i igrači.

Rubrika dolasci u Želji još nije zatvorena. Bekrić je u potrazi za ofanzivcem ili ofanzivcima. Željo neće žuriti.

- Volio bih da dovedemo jednog ili dva igrača u ofanzivnom dijelu. Nećemo brzati, svi znamo da sad fudbaleri traže ino transfere. Nešto će se sigurno otvoriti, a mi moramo da budemo realni. Nemamo budžet kao drugi klubovi, bit će nam teško, ali trudit ćemo se da iskoristimo momenat. Neće biti lako, drugi klubovi su odskočili što se tiče finansijske situacije. Veći su ugovori i dobre uvjete nude - rekao je Bekrić.

Plavi su ostali bez ponajboljih pojedinaca iz prošle sezone - Santosa Rodriguesa i Armina Hodžića.

- Kada smo ih dovodili, znamo u kakvoj smo finansijskoj situaciji bili. Drugi su im nudili pet-šest puta veće ugovore, ali oni su se odlučili za nas. Znali smo da ne možemo s njima potpisati profesionalne ugovore zbog velike naknade. Mislili smo da će i kod nas biti bolja situacija, da bismo mogli to zatvoriti, ali nismo mogli jer su za nas naknade ogromne. Hodžić je imao veliku želju da ostane, Portugalci su tražili veliku naknadnu i mi nismo to mogli da platimo. Oni su nam pomogli da ispunimo cilj i dođemo u Evropu, zaradili smo novac - rekao je Bekrić i zaključio:

- Okrećemo se drugim igračima, tražimo drugog, nekog novog Santosa i Hodžića koje ćemo naplatiti. A da bismo ih naplatili, moramo nešto i dati momcima. Sad je situacija puno bolja nego prije godinu, ja se nadam da će i za godinu biti puno bolje i da mi ne bismo trebali imati problema i da ćemo moći da naknade plaćamo bez problema.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.