open-navfaktor-logo
search
Trener otvorio dušu
Besparica u klubu povremenog Zmaja: Ne mogu da razmišljam da li je neko dobio plaću, da li će nekoga izbaciti iz stana
Partizan je u petak u Subotici pobijedio Spartak sa 3:0 i pobjegao Crvenoj zvezdi na sedam bodova prednosti uz meč više.
21.10.2023. u 09:29
get url
text

Pažnju nakon utakmice je ukrao trener Partizana Igor Duljaj.

- Postoji dosta problema, štošta mi leži na srcu, moram da kažem da PFK Partizan nije PFK pomozite fudbalskom klubu! Ovi momci igraju... nek se ljuti ko god hoće, nek rade samnom šta god žele, ja ne mogu... Ovi momci igraju, treniraju, ja treba da razmišljam da li će nekoga da izbace iz stana, da li će neko da primi plaću.

- Ja treba da im pričam šta, zelena trava, plavo nebo, cvjeta cvijeće u proljeće. Ovi momci su junaci. Nek dođe ko god hoće ruka koja daje je uvijek iznad ruke koja prima, neka dođe ko god hoće, neka promijeni trenera, ali dajte ovim momcima uvjete da imaju da prehrane sebe, svoju familiju, porodice, rođake, prijatelje, jer dosta ljudi živi od toga. Meni je to na srcu, morao sam to da kažem zbog igrača, ja da ih gledam u oči i pričam bajke ne mogu. Neka bude samnom šta god da bude... 3:0 i ovi navijači koji dolaze hvala im puno, dolaze o svom trošku, dolaze poslije posla, odvajaju od džeparca da bi bodrili naš Partizan.

- Ako ima neko neku ideju neka kaže ja ne mogu više pred igračima da razmišljam da li je neko dobio kiriju, da li će nekoga da izbace iz stane, da li je neko dobio plaću, da li ima neko da da djetetu mlijeko, ali to je tako - otvorio je dušu Duljaj.

Povremeni bh. reprezentatvac Siniša Saničanin nije igrao ovaj meč i ove sezone ima samo jedan nastup.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.