open-navfaktor-logo
search
Mostarski derbi
Bez gostujućih navijača: Zrinjski uz prijetnje Veležu traži od FSBiH da poništi odluku
Fudbaleri Zrinjskog sinoć su na stadionu Rođeni savladali Sarajevo sa 2:0, a već 8. marta ponovo će gostovati na istom mjestu.
27.02.2023. u 14:21
get url
text

Ovaj put odmjerit će snage sa Veležom u zastslom meču 17. kola Premijer lige BiH.

Odlukom FSBiH u derbiju protiv Sarajeva nije bilo navijača ni jednog ni drugog tima, a za duel sa Veležom, aktuelni lider neće imati podršku svojih fanova, jer je FSBiH zabranio gostujućim navijačima dolazak u Vrapčiće. Plemići su se oglasili saopćenjem za javnost u kojem, u prijetnje Veležu, traže od FSBiH da poništi odluku. 

- HŠK Zrinjski Mostar primio je odluku Komisije za takmičenje Fudbalskog saveza BiH prema kojoj bi se sve utakmice na stadionu Rođeni u Mostaru do 16. marta 2023. godine trebale odigrati bez prisustva gostujućih navijača, uključujući i zaostalu utakmicu 17. kola Premijer lige BiH FK Velež - HŠK Zrinjski, koja je na programu 8. marta.

HŠK Zrinjski Mostar želi izraziti jasno neslaganje s takvom odlukom koja je u suprotnosti s Pravilnicima FSBiH koji kažu da je "svaki klub-organizator utakmice dužan na zahtjev kluba-gosta osigurati najmanje pet posto ukupnog kapaciteta stadiona isključivo za gostujuće navijače", ali i odlukom koja narušava ravnopravnost takmičenja, jer su utakmici HŠK Zrinjski - FK Velež iz prvog dijela sezone, podsjetimo, mogli prisustvovati gostujući navijači.

HŠK Zrinjski Mostar također želi naglasiti da je u jesenjem dijelu sezone, uz maksimalno uvažavanje objektivnih okolnosti i sigurnosnog elementa organizacije utakmica na zamjenskim stadionima, prvo prihvatio zamijeniti domaćinstvo utakmice 6. kola, a onda i pristao na prolongiranje utakmice 17. kola, iskreno vjerujući da će se odgođena utakmica odigrati u fudbalskom ambijentu u kojem će oba kluba imati podršku svojih navijača.

HŠK Zrinjski Mostar zbog svega navedenoga od Komisije za takmičenje FSBiH traži da preispita i poništi donesenu odluku, a od FK Velež Mostar da u skladu sa Pravilnicima FSBiH osigura uvjete za prijem gostujućih navijača, jer ćemo u suprotnom sigurno biti primorani donijeti reciprocitetne odluke - saopćili su iz Zrinjskog.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.