open-navfaktor-logo
search
Ceremonija u Hamburgu
Bez selektora Miloševića: Četveročlana delegacija predstavlja BiH na žrijebu grupa za EURO 2024
U Hamburgu će se sutra sa početkom u 18 sati održati žrijeb za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
01.12.2023. u 11:38
get url
text

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima novu priliku da se kroz utakmice baraža plasira na ovo takmičenje. U polufinalu će za protivnika imati selekciju Ukrajine.

Kroz takmičenje UEFA Lige nacija je dvanaest reprezentacija osiguralo svoj nastup u baražu, a u martu će se sastati:

Put A, polufinale

Poljska - Estonija

Vels - Finska

Put B, polufinale

Izrael - Island

Bosna i Hercegovina - Ukrajina

Put C, polufinale

Gruzija - Luksemburg

Grčka - Kazahstan

Samo tri selekcije će kroz baraž ostvariti plasman na EURO 2024, i to pobjednici iz A, B i C puta, koji su smješteni u četvrtu jakosnu grupu sa selekcijama Italije, Srbije i Švicarske.

U prvom šeširu su domaćin Njemačka, te Portugal, Francuska, Španija, Belgija i Engleska. Drugu jakosnu grupu čine Mađarska, Turska, Rumunija, Danska, Albanija i Austrija, a treću Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka i Češka.

Žrijeb za EURO 2024. će biti održan u koncertnoj dvorani Elbphilharmonie. Fudbalski savez BiH će na ovom žrijebu predstavljati predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i v. d. generalnog sekretara Adnan Džemidžić.

Evropsko prvenstvo u Njemačkoj će biti održano od 14. juna do 14. jula 2024. godine u deset gradova, i to: Berlinu, Kölnu, Dortmundu, Düsseldorfu, Frankfurtu, Gelsenkirchenu, Hamburgu, Leipzigu, Münchenu i Stuttgartu. Finale će biti odigrano na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.