open-navfaktor-logo
search
U igri bio i Spahić
Bez trenerskog iskustva: Bivši reprezentativac BiH na klupi Slobode
Novi trener Tuzlaka je u prošlojh sezoni asistirao Zlatanu Naliću, a na startu ove sezone radio je sa Admirom Smajićem i Miletom Lazarevićem
17.12.2019. u 18:40
get url
text

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine i dugogodišnji član Slobode Gradimir Crnogorac imat će prvi samostalni angažman u trenerskoj karijeri.

Crnogorac je i zvanično nasljednik Milenka Bošnjakovića na klupi tima sa Tušnja.

- Gradimir Crnogorac izabran je za novog šefa stručnog štaba našeg tima. Politika kluba je prvenstveno da se akcenat stavlja na trenere koji su klubu uvijek bili na raspolaganju, te su igrački i trenerski ostvarili dobre rezultate kako u prvom timu tako i u omladinskom pogonu. Prije samog izbora trenera prvog tima pregovori su obavljeni sa Gradimirom Crnogorcem bivšim članom stručnog štaba i trenera kadetske selekcije našeg tima, kao i Amirom Spahićem aktuelnim trenerom juniorske ekipe FK Sloboda Tuzla. Dogovoreno je da Spahić nastavi sa radom i gradnjom jake juniorske ekipe koja će proizvesti što više igrača za prvi tim, a da Gradimir Crnogorac nastavi pozitivnu priču u prvom timu i ostvari što bolje rezultate u narednom periodu - saopćeno je iz Slobode.

Gradimir Crnogorac

Novi trener Tuzlaka je u prošlojh sezoni asistirao Zlatanu Naliću, a na startu ove sezone radio je sa Admirom Smajićem i Miletom Lazarevićem.

Da li je izbor menadžmenta Slobode dobar ostaje nam da vidimo. S obzirom na to da se Tuzlaci nalaze u teškoj situaciji i  da će na proljeće će voditi grčevitu borbu za opstanak u Premijer ligi BiH, potez se može okarakterisati kao riskantan, jer Crnogorac nema trenersko iskustvo. Mnogo toga će, naravno, ovisiti i od kvaliteta prijelaznog roka koji je pred nama, ali i budžeta koji će na Tušnju imati na raspolaganju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.