open-navfaktor-logo
search
Kvalifkacije za EP
Bh. dame pred 7.000 navijača izgubile od Italije, Hurem čestitala juniorkama
Naše najbolje fudbalerke kvalifikacije nastavljaju 12. novembra kad će gostovati u Izraelu
08.10.2019. u 20:35
get url
text

Ženska fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Palermu od Italije sa 0:2 u susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine. 

Krenule su Italijanke ofanzivno u meč što im se isplatilo već u trećoj minuti kada je Cristiana Girelli sa desetak metara matirala Dijanu Haračić.

Pitanje pobjednika riješeno je u 28. minuti kada je Manuela Giugliano postavila konačnih 2:0.

BiH je meč završila sa 10 igračica jer je Amela Kršo zbog prekršaja nad Stefaniom Tarenzi u 89. minuti dobila drugi žuti karton.

- Odigrali smo još jedan odličan meč protiv velike Italije. 7.000 ljudi je navijalo za Italiju i u takvom ambijentu se osjetio strah kod naših igračica u prvih 15 minuta. Rano smo primili gol, ali smo izašle u drugom poluvremenu hrabrije, sigurnije i pružili bolju igru. Ova reprezentacija je u procesu svog razvoja i ovakve utakmice nam pomažu da što prije budemo na nivou koji nam je potreban. Ovo su realni rezultati i trebamo čestitati našim djevojkama - kazala je Samira Hurem, selektorica BiH, koja je čestitala juniorskoj reprezentaciji BiH, koja je pobjedom protiv Armenije izborila plasman u Elitni krug kvalifikacija za EP:

- Čestitam našoj U-19 reprezentaciji koja je ostvarila veliki uspjeh. Nakon 10 godina smo u Elitnom krugu. Sigurno da ćemo imati i kvalitetnije mlade igračice koje će nakon nastupa u Elitnoj fazi poboljšati svoju igru i dobiti još jedno iskustvo.

Naše najbolje fudbalerke kvalifikacije nastavljaju 12. novembra kad će gostovati u Izraelu.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.