open-navfaktor-logo
search
Baraž Lige nacija
Bh. dame spremne za duel sa ekipom koja je prije pola godina osvojila bronzu za Svjetskom prvenstvu
Ženska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, danas od 13 sati protiv Švedske u Zenici igra prvu utakmicu baraža za plasman u UEFA Ligu nacija A.
23.02.2024. u 08:56
get url
text

Nakon četiri dana rada u Trening-centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici, gdje će se meč i igrati, Zmajice su spremne za izazove protiv ekipe koja je na posljednjem Svjetskom prvenstvu (august 2023. godine) bila treća i osvojila bronzanu medalju. 

- Ovo što smo do sada odradili na treninzima, bilo je jako dobro. Djevojke su prihvatile sve ono što smo planirali s njima da uradimo. Puno smo se bavili načinom igre protivnika i šta možemo očekivati od njih, kako sve to na terenu pokazati.

Većinom je sve bilo uredu i sa zdravljem. Mala, mala, sitna povreda kapitenke (Milena Nikolić), koja nju neće onemogućiti za nastup. Normalno, nekada se dešavaju i neke loše stvari. Jedna igračica, od jutros, ima virus (Selma Hasić). Vidjet ćemo kako će se ponašati - kazala je Samira Hurem.

Naglasila je kako je većina njenih igračica u takmičarskom ciklusu, igraju u svojim timovima i postižu golove.

Selektork bh. tima Samira Hurem za ove dvije utakmice pozvala je 23 igračice, a na tom spisku nije Emina Ekić, koja igra u Australiji. Vratila se, međutim, Sofija Krajšumović. Ulaz je besplatan pa se očekuje da će tribina ovog zeničkog stadiona biti puna, a meč će biti emitovan i u direktnom prijenosu na Arena Sport TV.

Revanš se igra 28. februara od 18.30 sati, a Šveđanke će bh. tim ugostiti Štokholm Areni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.