open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za EP
Bh. kadeti savladali Bjelorusiju, za plasman na EURO čekaju rasplet u ostalim grupama
Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je Bjelorusiju i osvojila drugo mjesto u grupi 1 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
28.03.2023. u 16:01
get url
text

Međutim, još je neizvjesno da li će naši U-17 reprezentativci zaigrati na smotri najboljih reprezentacija Starog kontionenta, jer ovise i o rezultatima drugih selekcija, jer će plasman na EURO osigurati sedam od osam drugoplasiranih ekipa.

Bh. kadeti danas su u Staroj Pazovi slavili sa 2:1. U 16. minuti mrežu Bjelorusije zatresao je Alajbegović, a izjednačio je Liukevich u 41. minuti.

Gol za trijumf našeg tima postigao je Marčetić u 72. minuti.

U drugom meču naše grupe Srbija je deklasirala Izrael sa 3:0. Srbija je osvojila prvo mjesto u grupi sa šest bodova, BiH je druga sa četiri, koliko ima i trećeplasirana Bjelorusija, dok je Izrael četvrti sa dva boda.

VEZANI TEKST - Kadeti BiH potopljeni protiv Srbije

Na Evropsko prvenstvo koje se ove godine održava u Mađarskoj plasirat će se prvoplasirani timovi iz osam grupa, te sedam najbolje drugoplasiranih selekcija.

Da bismo izbjegli posljednje mjesto na listi najboljih drugoplasiranih (imamo najlošiju gol-razliku, minus četiri, zbog teškog poraza od Srbije - 0:5) najviše bi nam odgovarala opcija da se poklope rezultati u grupi 5. Konkretno, potrebno je da Portugal savlada Češku, a Slovačka da bude bolja od Poljske. U tom slučaju najlošiji drugoplasirani tim bio bi iz ove grupe, a Zmajići bi se plasirali na EURO.

Također, postoji i opcija da neko od trenutno drugoplasiranih timova doživi težak poraz i da ima lošiju gol-razliku od bh. tima, što ćemo znati večeras kada se kompletira treće kolo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.