open-navfaktor-logo
search
Monstrum
Bivši trener mladih fudbalera osuđen na 24 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja
Bob Higgins, koji je vodio programe treninga za mlade u Southamptonu i Peterboroughu, proglašen je krivim po 46 tačaka optužbe
12.06.2019. u 15:23
get url
text

Bivši trener mladih fudbalera osuđen je na 24 godine zatvora zbog seksualnog zlostavljanja tinejdžera u periodu od 1971. do 1996. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Bob Higgins, koji je vodio programe treninga za mlade u engleskim klubovima Southamptonu i Peterboroughu, prošlog mjeseca je proglašen krivim po 46 tačaka optužbe za nepristojan napad na 24 tinejdžera u periodu od 25 godina.

Tokom izricanja presude na Kraljevskom sudu u Winchesteru u južnoj Engleskoj sudija Peter Crabtree kazao je da je 66-godišnji Higgins bio "grabežljiv, lukav i manipulativan".

Higginsu je naloženo da potpiše registar seksualnih prestupnika, zabranjeno mu je da radi sa djecom i rečeno mu je da će biti pod nadzorom kada bude na slobodi. U trenutku kada je kazna objavljena optuženi nije pokazao nikakve emocije.

Početkom devedesetih godina Higgins je na suđenju za seksualno zlostavljanje bio oslobođen optužbi, pa mu je omogućeno da se vrati na posao i nastavi sa zlostavljanjima.

Southampton je javno izdao izvinjenje žrtvama i pokrenuo istragu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.