open-navfaktor-logo
search
Trener Dinama
Bjelica o najtežem trenutku u karijeri: Saigrač mi je poginuo pred očima
Castelo ga je podsjetio na najteži trenutak dok je bio u Albaceteu, pogibiju suigrača Rommela Fernándeza, nekadašnjeg reprezentativca Paname
09.11.2019. u 16:28
get url
text

Nenad Bjelica, trener Dinama, četiri uzastopne sezone u igračkoj karijeri proveo je u španskom Albaceteu. Novinarska ekipa iz tog graa posjetila ga je na utakmici Dinama i Shakhtara.

U razgovoru sa starim prijateljem iz vremena u Albaceteu Luisom Castelom, novinarom Radio Marce Albacete, Bjelica je u 50-minutnom razgovoru pročešljao gotovo cijelu igračku i trenersku karijeru i prisjetio se sretnih i tužnih trenutaka.

Castelo ga je podsjetio na najteži trenutak dok je bio u Albaceteu, pogibiju suigrača Rommela Fernándeza, nekadašnjeg reprezentativca Paname, koji je tragično stradao u 28. godini.

- Uf... Taj je dan bio jako težak - rekao je trener Dinama, pokušavši doći do daha dok su mu kroz glavu prolazile stravične slike.

Bio je četvrtak, 6. maj 1993. Sedmerica igrača Albacetea nakon jutarnjeg treninga otišla su zajednički ručak u selo Tinajeros, 15-ak kilometara sjeveroistočno od Albacetea, svako svojim automobilom. Takva su druženja bila običaj u ekipi.

Na povratku u Albacete, oko 15.30, dogodila se stravična nesreća.

- Cesta je bila jako loša i uska. Marcos, on i ja zadržali smo se malo i izašli među zadnjima. Prvo Marcos, pa on pa ja. Sve se dogodilo ispred mene. Bilo je jako teško za mene i Marcosa jer smo ga praktički vidjeli kako umire. Bio je jako poseban čovjek - rekao je Bjelica, prenose 24sata.hr.

Nesretni Rommel naletio je na kamen na cesti, ispao iz automobila i udario u drvo. Nije bio vezan, za razliku od njegova rođaka Rolanda Roja, koji je, usprkos ozbiljnim povredama, preživio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.