open-navfaktor-logo
search
Zvanično
Bobaj novi Rođeni: Velež doveo najboljeg strijelca juniorske PLBiH
AUTOR: Faktor
19.06.2024. u 17:10
get url
text
Armando Bobaj
Armando Bobaj
Armando Bobaj novi je igrač Veleža. Fudbaler iz Bosanske Gradiške obavezao se na vjernost Rođenima do ljeta 2026. godine.
Napadač rođen u julu 2005. godine karijeru je počeo u omladinskim kategorijama Kozare iz Bosanske Gradiške. Sa 16 godina je u dresu Slobode iz Bosanskog Novog debitovao u Prvoj ligi Republike Srpske, a tokom dvije sezone nastupa za ovaj klub odigrao je 21 utakmicu i postigao tri gola.
Pažnju na sebe skrenuo je svojim igrama u protekloj sezoni kada je nosio dres Kozare. Igrajući za juniorski tim ove ekipe, Bobaj je tokom sezone postigao čak 16 golova i bio prvi strijelac juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine. Isti broj golova postigli su Dženan Puce iz Veleža i Seid Pramenković iz Sarajeva. Uz 16 golova, Bobaj je upisao i šest asistencija. U dva navrata je tokom sezone nastupio i za seniorski tim Kozare u Prvoj ligi RS-a.
Odlični nastupi u juniorskoj Premijer ligi bili su preporuka i za debitantski nastup u mladoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Iako ima tek 18 godina, Bobaj je nedavno debitovao za mladu reprezentaciju BiH u prijateljskom meču protiv vršnjaka Sjeverne Makedonije.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.