open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Bojan Trkulja novi trener Zvijezde 09
Autor: Faktor
27.03.2024. u 10:40
get url
text
Bojan Trkulja
Bojan Trkulja
FOTO: FK Zvijezda 09
Zvijezda 09 danas je predstavila novog trenera. Radi se o 42-godišnjem Bojanu Trkulji, stručnjaku iz Jajca koji je posljednji angažman imao kao član stručnog štaba U-18 reprezentacije Srbije. Prije toga radio je kao trener-asistent u mađarskim klubovima Kisvarda i Ujpest, zatim libanskom Al- Ahedu i kuvajtskom Al - Arabiju.
Trkulja je već ima iskustvo iz Zvijezde 09, a ugovor je potpisao do kraja sezone, s opcijom produžetka saradnje na dodatnu godinu.
Zvijezda 09 je bila primorana na promjenu na klupi, s obzirom na to da je Darko Milisavljević morao odstupiti zbog zdravstvenih problema.
Ugovor je potpisan do kraja sezone sa opcijom produžetka na jos godinu dana.
- Premijer ligu BiH dobro poznajem, prvenstveno iz igračkih dana, a potom i kroz trenerski posao. Te 2018. godine kada sam radio kao trener u stručnom štabu Zvijezde, bio sam u začetku trenerske karijere sa tek dvije godine staža u trenerskom poslu, tako da mi je Premijer liga donijela određeno iskustvo. Liga uopšte nije laka i izazov je raditi u njoj.
- Ne treba trošiti riječi o očekivanjima. Mi imamo za cilj i očekujemo samo pozitivno, a to je da ćemo izboriti opstanak u ligi. Generalno, igrački kadar je selektiran i sastavljen da ima kvaliteta za mnogo više ciljeve, a ne za opstanak u ligi. Ovom prilikom želim da pohvalim mog kolegu Darka Milisavljevića koji je stvarno napravio lijepe stvari sa ekipom i ostavio je u životu da imamo šanse da se borimo za opstanak u ligi.  Ekipa ima potencijal još da napreduje u nekim segmentima. Dat ću sve od sebe i potruditi se da ostvarimo zarctani cilj, a to je opstanak u ligi - izjavio je Trkulja.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.