open-navfaktor-logo
search
Mizerna posjeta
Borac (ne) zanima Banjalučane: Bore se za duplu krunu, gleda ih 600 ljudi
Prema zvaničnom izvještaju iz informacionog sistema Fudbalskog saveza BiH, utakmicu Borca i Posušja pratilo je samo 600 ljudi
AUTOR: S. S.
25.04.2024. u 10:19
get url
text
Parola Lešinara
Parola Lešinara
FOTO: FK Borac
Banjalučki Borac najozbiljniji je kandidat za naslov prvaka Bosne i Hercegovine, s obzirom na to da pet kola prije kraja Premijer lige Bosne i Hercegovine ima pet bodova viška u odnosu na Zrinjski, aktuelnog državnog šampiona.
Borac je u igri i na drugom frontu, a upravo će u dvomeču sa Zrinjskim u finalu Kupa BiH probati da duplu krunu preotme od Mostaraca.
Tim Vinka Marinovića je u srijedu je protiv Posušja došao do 20. premijerligaške pobjede u ovoj takmičarskoj godini. I sve to pred (polu)praznim tribinama.
Naime, prema zvaničnom izvještaju iz informacionog sistema Fudbalskog saveza BiH, utakmicu Borca i Posušja pratilo je samo 600 ljudi, što je mizerna brojka i ubjedljivo najmanja posjeta u gradu na Vrbasu u ovoj sezoni.
O praznim tribinama na Gradskom stadionu u Banjoj Luci imali su šta reći i iz navijačke grupe Lešinari.
- Svaki meč na Gradskom stadionu je isti, isti je prizor. Banjalučani, ko vam više znači Borac ili televizor? - parola je koja je istaknuta tokom meča s Posušjem.
Petnaest domaćih utakmica Banjalučana ove sezone pratilo je ukupno 42.600 ljudi, ili u prosjeku 2.840 fanova po meču.
Najbolju posjetu u Premijer ligi BiH imaju Sarajevo (95.850 navijača) i Željezničar (95.404).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.