open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Borba za drugo kolo kvalifikacija: Zrinjski u "paklu" Mostara brani minimalnu prednost protiv Urartua
Fudbaleri Zrinjskog večeras od 20.45 sati na stadionu Pod bijelim brijegom igraju revanš prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, a rival im je armenski prvak Urartu.
18.07.2023. u 08:38
get url
text

Mostarci su u prvoj utakmici prije sedam dana trijumfovali rezultatom 1:0.

- Jasno je da imamo blagu prednost. Prva je utakmica pokazala ono što smo govorili, da je to ekipa koja je dobra, koja ima puno dobrih pojedinaca (…) To je jedna izuzetno dobra ekipa i čeka nas izuzetno zahtjevna utakmica kakva je bila i prva, ali mi vjerujemo u sebe i vjerujemo da imamo veći kvalitet. Naš cilj je pobjeda i prolaz - rekao je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Vremenski uvjeti neće ići na ruku igračima dva tima, s obzirom na to da je Mostar danima unazad najtopliji grad u Bosni i Hercegovini.

Što se tiče igrača Zrinjskog, Rendulić navodi kako od proteklog puta imaju problema s Malekinušićem koji je prošlu utakmicu izašao zbog povrede, zbog čega će teško konkurirati za utakmicu. Ali, svi ostali su zdravi i na dispoziciji.

Kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija kazao je kako jedva čekaju odigrati utakmicu Pod Bijelim brijegom, jer već nekoliko mjeseci nisu igrali na svom stadionu. Naglasio je da su pobjedom nad Urartuom došli do još većeg samopouzdanja i poručio kako spremni dočekuju utakmicu.

Za Zrinjski bi plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka značio duel protiv Slovana (Slovačka) ili Swifta (Luksemburg), ali i osiguran play-off Konferencijske lige.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.