open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Borba za polufinale: Bayern u Engleskoj, Manchester City gostuje kod Reala
AUTOR: Faktor
09.04.2024. u 08:19
get url
text
Liga evropskih prvaka u fudbalu ulazi u završnicu.
Večeras su na rasporedu prve dvije utakmice četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja, a imena protivnika garantuju nam dva spektakla.
Arsenal, vodeća ekipa prvenstva Engleske, ugostit će tim Bayerna. Bavarci su u velikoj krizi kada je u pitanu Bundesliga, jer šest kola prije kraja sezone imau velikih 16 bodova zaostatka iza lidera i novog šampiona Bayer Leverkusena.
Bayernu opasno visi i druga pozicija, jer Stuttgart igra sjajno i ima isti broj bodova (60).
Stoga, Liga prvaka će biti jedini način da se iskupe navijačima za blijede predstave u Bundesligi.
Večeras će na teren još jedan engleski tim - Manchester City. Aktuelni prvak Evrope na megdan će Real Madridu, koji igra sjajno u posljednje vrijeme, tako da nas na Santiago Bernabeu očekuje pravi spektakl.
Carlo Ancelotti, trener Reala, je strateg s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a večeras će upisati svoju 200. utakmicu u elitnom fudbalskom takmičenju.
- To je veliko postignuće. Sjećam se svoje prve utakmice. Bilo je to protiv Sparte Prag kada sam bio u Parmi. Doći do 200 utakmica znači puno. Preživjeti toliko godina u fudbalu, pogotovo u mojim godinama, je uspjeh - kazao je Ancelotti.
Kraljevi će nastupiti bez ranije povrijeđenih Davida Alabe i golmana Thibauta Courtoisa, dok Pep Guardiola neće računati na Akea i Walkera, dok je upitan nastup Joška Gvardiola.
Oba meča počinju u 21 sat uz direktan prijenos na Arena Sport TV.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.