open-navfaktor-logo
search
Navijači Sarajeva
Bordo prijatelji 1946 traže ostavku Fuada Čolpe
Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo "Bordo prijatelji 1946" traže ostavku Fuada Čolpe, člana Izvršnog odbora FSBiH, koji je glasa za to da se igra prijateljska utakmica Rusija - BiH.
11.09.2022. u 17:43
get url
text

Oglasili su se saopćenjem za javnost, kojeg prenosimo u cijelost:

VEZANI TEKST - IO FSKS ogradit će se od Čolpine podrške utakmici Rusija - BiH?

- Zbog djelovanja izabranog člana izvršnog odbora FSBiH ispred kantona Sarajevo Fuada Čolpe, koji od dana imenovanja pa do danas, konstantno radi na štetu klubova iz Kantona koji predstavlja, kao i štete koju nanosi cjelokupnom fudbalu u BiH, zahtjevamo da odmah podnese neopozivu ostavku na mjesto člana Izvršnog odbora FSBiH ispred kantona Sarajevo.

Vrijeme je da se stane u kraj njegovom "fantomskom" Udruženju sportskih radnika Kantona Sarajevo i da napokon predstavnici najvećih klubova preuzmu vođenje fudbala u Kantonu Sarajevo!

Ljude poput Fuada Čolpe i raznih "sličnih" udruženja čiji predstavnici rade isključivo u ličnom interesu, a na štetu razvoja fudbala u našem Kantonu i cijeloj državi treba ukloniti iz svih sportskih struktura kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj državi - poručili su Bordo prijatelji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.