open-navfaktor-logo
search
Trener Tuzla Cityja
Bošnjaković: Naslađuju se našom nesrećom, "skaču" s portala na portal i komentarišu
U zaostaloj utakmici drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Tuzla City će u srijedu od 15 sati na stadionu Tušanj ugostiti Zrinjski iz Mostara.
26.09.2023. u 17:39
get url
text

Tuzla City nakon sedam kola ima dvije pobjede i pet poraza.

- Čeka nas utakmica sa aktuelnim prvakom, znamo svi šta znači Zrinjski u posljednje dvije-tri sezone. Ovo je vrlo teška i zahtjevna utakmica, dolazi nam i u nezgodno vrijeme, nakon vrlo teške i zahtjevne utakmice na Tušnju sa ekipom Borca. Ipak, i Zrinjski iza sebe ima dvije teške utakmice, pa ćemo u tom pogledu biti ravnopravni. Imaju širi roster od nas pa će im biti malo lakše nego nama - kazao je trener Milenko Bošnjaković.

Objasnio je i da njegova ekipa zaista vrijedno radi.

- Nećemo moći računati na Mirzu Delimeđca koji ima tri žuta kartona, Bihorac je povrijeđen, a ostali su u kadru. Vratio se Huso Harjašević, a vidjet ćemo da li ćemo mu i koliku minutaži dati na ovoj utakmici. Svi smo svjesni rezultata, svjesni smo da nismo ispunili ciljeve koji su pred nas stavljeni. Od pet poraza, tri utakmice smo otvarali ozbiljninm šansama koje su mogle te utakmice okrenuti na našu stranu. Nije nam lako, nije nam svejedno, meni je žao što javnost ne može da vidi kolika je doza samokritike u našoj svlačionici, koliko igrači zamjere sebi i koliko mi u stručnom štabu zamjerimo sebi što pojedine situacije nismo riješili u svoju korist - kazao je Bošnjaković, dodavši:

- Rezultati ne prate naš trud, rad, želju i angažman. Odgovorno tvrdim da svaki prvotimac daje svoj maksimum. Od jedan do deset, nečije su mogućnosti desetka, nečije osmica, nečije šestica. Odgovono tvrdim da u okviru svojih mogućnosti dajemo sto posto od onoga što se traži. Nismo se povlačili ni u jednoj utakmici, u svakoj smo išli na pobjedu. Trudimo se, znamo gdje smo, znamo šta smo. Gledamo i mi tabelu, vidimo i mi u kakvom smo stanju, ali ja vam kažem, niko ne povlači ručnu, sto posto smo posvećeni na treningu i na terenu”

Ogorčen je na pojedine komentare na društvenim mrežama.

- Moram da napomenem i jednu drugu stvar, zbog naših rezultata se neki ljudi, ne mogu ih nazvati navijačima, naslađuju našom nesrećom, skaču s portala na portal i pišu razne komentare. Meni neće nikad biti jasno da je tuđa nesreća povod za nečiju sreću. Želim da poručim svima da smo svi svjesni onoga što se dešava, da smo samokritični, dajemo svoj maksimum za rezultat - poručio je Bošnjaković na kraju.

Tino Sven Sušić vjeruje da njegov tim protiv Zrinjskog ima šansu ako pruži svoj maksimum u svakom momentu.

- Znamo šta nas čeka, da nam dolazi najbolji klub u državi i da će biti teška utakmica. Moramo biti 200 posto spremni i ući u utakmicu od prve minute snažno. Oni nam dolaze nakon tri teške utakmice gdje su dva puta preokrenuli rezultat. Teško je igrati Evropu i prvenstvo i mislim da i kod njih ima umora, te to želimo iskoristiti na najbolji mogući način. Mi smo svi spremni, nismo krenuli u prvenstvo kako smo očekivali, ali imamo dobru ekipu i igrače i mislim da možemo napraviti dobar rezultat ako svi budemo na maksimumu. Protiv Zrinjskog jedino možeš napraviti rezultat ako daš sve od sebe - kazao je Sušić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.