open-navfaktor-logo
search
Reakcije trenera
Bošnjaković: Ne zamjeram igračima autogol, crveni i penal; Bašić: Previše crnih rupa
Poslije pobjede Želje nad Tuzla Cityjem u petom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine svoje impresije iznijeli su treneri dva tima - Milenko Bošnjaković i Nermin Bašić.
26.08.2023. u 22:55
get url
text

Željo je slavio sa 3:1‚ a gosti su uprkos tome što su od 49. minute igrali s igračem manje propisno namučili Plave.

- Treneri mogu puno toga predvidjeti, pripremiti ekipu, upoznati ekipu o protivniku, ali ne mogu predvidjeti autogolove u trećoj minuti, ni crvene kartone. Apsolutno stojim iza svojih igrača, ne zamjeram im ni autogol, ni penal, ni crveni. Mladi su to momci, to su stvari koje se dešavaju, koje su odnijele ovu utakmicu.

Željezničaru čestitam, pobijedili su, želim im puno sreće u nastavku prvenstva - rekao je Bošnjaković čiji tim sada ima tri vezana poraza.

Do druge ovosezonske pobjede stigao je Željezničar-

- Dobro smo otvorili utakmicu, ušli smo dobro i u prvo i u drugo poluvrijeme, igrom na terenu i što smo zabili golove. Imali smo previše crnih rupa u nekim fazama igre. Kada smo trebali protivnika dokrajčiti, prepustili smo posjed, ušli u tranzicije s puno individualnih grešaka. Mislim da smo sami sebi zakomplicirali život. Na kraju je važno da smo dali tri gola, pobijedili vrlodobru ekipu. Najbitnije od svega su tri boda - smatra Bašić.

Želju već u srijedu čeka zaostali meč prvog kola protiv Igmana na Grbavici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.