open-navfaktor-logo
search
"Ugušio" protivnika
Bratić Khabiba Nurmagomedova pobjedom debitovao u UFC-u
Umara Nurmagomedov, bratić neporaženog UFC šampiona Khabiba Nurmagomedova, uspješno je debitovao u najjačoj MMA promociji.
21.01.2021. u 08:19
get url
text

Khabibov talentovani bratić našao se na programu UFC on ESPN 20 priredbe, a u startu nije imao nimalo lagan ispit. Protivnik mu je bio Sergey Morozov, Kazahstanac koji je imao pet pobjeda u M-1 promociji, a koji je također bio UFC debitant.

Ipak, Nurmagomedov je opravdao svoje prezime i pokazao zašto je u startu bio postavljen za poprilično velikog favorita.

Borbu je započeo pokazavši koliko dobre i raznovrsne udarce nogama posjeduje u svom borilačkom arsenalu. Vrlo agresivno je krenuo u borbu i nekoliko puta unutar prve runde bacio je Morozova u probleme.

U drugoj rundi Nurmagomedov je pokazao koliko dobar može biti na podu, automatski opravdavši svoje prezime. Borbu je završio gušenjem s leđa u drugoj rundi, na koje Morozov nije tapkao nego je zaspao. Time je Nurmagomedov svoj profesionalni omjer doveo na 13-0.

Nakon borbe je prokomentarisao je zanimljivu činjenicu. Naime, usporedio je svoj debi s onim svog amidže Khabiba Nurmagomedova. Naime, "Eagle" je u UFC-u debitovao istog datuma, 2012. godine.

Tada je protiv Khamala Shalorusa slavio istom tehnikom, ali u trećoj rundi. Umar je spomenuo kako je on to napravio u drugoj. Zanimljivo, njegovu izjavu preveo je i obznanio upravo Khabib.

Ko zna, možda se Khabib neće vratiti borbama, ali prezime Nurmagomedov bi prema viđenom moglo i u narednim godinama igrati itekako važnu ulogu u UFC-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.