open-navfaktor-logo
search
Baraž za Prvu ligu FBiH
Brotnjo na najljepši klupski datum juri minimalan zaostatak, očekuje nas zanimljiv meč i u Lukavcu
AUTOR: Faktor
15.06.2024. u 11:04
get url
text
FOTO: HNK Brotnjo
Ko će popuniti Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine u fudbalu, saznat ćemo večeras nakon revanši baraža koji se igraju od 17:30 sati.
Brotnjo će svom stadionu Bare ugostiti Čitluk. U prvom susretu odigranom u srijedu na stadionu Pirota Travnik je slavio minimalnim rezultatom 1:0.
Stoga će Čitlučanima potrebna biti veća pobjeda ili ova minimalna koja bi utakmicu odvela u raspucavanje jedanaesteraca.
Možemo reći da je ovo jedna od historijskih utakmica čitlučkog kluba. Da stvar bude zanimljivija, utakmica se igra 15. juna, baš na datum osvajanja naslova prvaka BiH kluba s Bara.
Upravo na ovaj datum 2000. godine Brotnjo je na svom stadionu ugostio Budućnost iz Banovića i odigrao susret bez pogodaka što mu je bilo dovoljno za najveći uspjeh u historiji kluba s obzirom na to da je u Banovićima utakmica završila rezultatom 1:1. Tog dana krcat je bio stadion Bare i Brotnjo je imalo sjajnu podršku navijača. 
Mnogo neizvjesnosti očekuje nas i u Lukavcu gdje će snage odmjeriti Radnički i Famos iz Hrasnice, a prvi susret okončan je bez pobjednika (2:2).
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.