open-navfaktor-logo
search
Druga liga TK
Bruka i sramota: Navijači utrčali na teren i udarili 65-godišnjeg trenera koji je invalid!
Zar novac treba biti motiv da udariš čovjeka od 65 godina, pitaju se u FK Sloga Kerep 
27.05.2019. u 13:56
get url
text

Fudbalske sezone u nižim rangovima u našoj zemlji ulaze u završnicu, a samim time i napetost je sve veća.

Proteklog vikenda svjedočili smo nemilim scenama na bh. terenima, a najvatrenije je bilo u Brčkom. U Drugoj ligi TK u utakmici Zbora - Sloga Kerep gosti su slavili sa minimalnih 1:0 golom Asmira Mulavdića, ali se nakon meča najmanje priča o fudbalu.

Naime, iz gostujećeg tabota tvrde da su njihovom treneru razbili glavu!

- Utakmica Izbor - Kerep, jedno od najgorih gostovanja na kojima smo ikada bili. I prije 10 godina su nas tukli, gospodin Cviko, koji se predstavlja kao sportski radnik je tad udario našeg igrača nakon završene utakmice i to u redarskom markeru.

Ovaj puta je sve bilo mnogo gore. Svjesno i namjerno su nas sve stavili na jednu tribinu, iako su tribine iza gola bile prazne. To su uradili vjerovatno na nagovor pojedinaca iz Mionice jer su vjerovali da će nas tako preplašiti. Ali naravno, nisu uspjeli u tome. Naši navijači su se ipak čuli. Prvi incident se desio na toj tribini, nakon postizanja gola naše ekipe. Tada su naši navijači slavili, a onda su se na njih počeli bacati naše komšije iz Mionice, raznim predmetima, upaljačima, flašama. A sve je to bio povod da 15 domaćih navijača krene na naše navijače. Naravno, opet je kolovođa bio gospodin Cviko. Na sreću, sve se smirilo bez većih incidenata. Također, redari su odradili svoj posao korektno.

Gotovo čitavo trajanje utakmice su domaći navijači sa svojim prijateljima iz Mionice pljuvali naše igrače kada bi se našli u blizini tribine. Također, napadana je naša klupa koja je gađana flašama i ostalim predmetima.

Nakon završetka utakmice, u teren je utrčalo 30 tak domaćih navijača i krenuo je obračun sa sudijom. Nasrtali su na njega i udarali ga. Pri tome treba istaći da je zaista veliki gospodin i pravi sportista Anes Čardaklija jedini stao u zaštitu sudije i trudio se da da bude što manje problema. Na njega bi se mogli ugledati pojedini samozvani "sportski radnici". Mislimo da će se sami prepoznati.

Nasrtanje na sudiju i možemo razumjeti, ukoliko su frustrirani njegovim sudijskim odlukama. Ali kako razumjeti napad na naše igrače i na naš stručni štab?!! Kako razumjeti udaranje čovjeka od 65 godina, koji je invalid??? Na snimcima se može vidjeti kako izvode našeg udarenog trenera, koji posrće pri kretanju. Zaista ispod svakog nivoa! Sve je evidentirano u MUP-u Brčko Distrikta kao i službi Hitne pomoći Brčko.

Mi razumijemo da su naši domaćini uzeli novac od Mionice, da bi nas pobijedili danas. Ali zar novac treba biti motiv da udariš čovjeka od 65 godina??? Sramota nad sramotama!
Pored trenera je udaren i pomoćni trener Admir Hasanović, koji je takođe zbrinut u službi Hitne medicinske pomoći u Brčkom.

Možda se domaći navijači ne bi tako ponašali da nisu imali podršku navijača iz Mionice, koji su svojim ponašanjem na tribini konstantno podizali tenzije. Nekolicina njih je napadala našu klupu u toku utakmice, pljuvala i vrijeđala našeg igrača Zamira Kurbašića, u jednoj situaciji kada se on našao u blizini tribine.

Treba spomenuti da su isti ti navijači iz Mionice i poslije utakmice tražili pojedine naše navijače, da se razračunaju s njima, naravno uz prijetnje batinama. Prijetili su da će nas istući u Biberovom Polju. Ovim putem ih savjetujemo da je puno bolje da bodre svoj tim i da mu tako nastoje pomoći, a ne da redovno prate naša gostovanja, inicirajući probleme. Mislimo da je vrijeme razračunavanja šakama davno prošlo i da je ovo ipak pravna država. A da zakon jačega i brojnijeg više ne važi.

Sve u svemu, jako loše organizovana utakmica domaćina, kojem današnji potezi nisu bili potrebni. A to će tek shvatiti. Često se prozivaju za velike sportiste, hvale se svojom infrastrukturom. Imali bi oni "šipak", da Vlada Brčko distrikta ne daje stotine hiljada maraka. Mislimo da su danas pali ispod svakog nivoa i da za onakvo ponašanje nema opravdanja.

A svakako će se sudske institucije pozabaviti današnjim događajima - piše za Facebook stranici FK Sloga Kerep.

 

Izvođenje našeg trenera.. Bruka i sramota..

Posted by FK Sloboda Kerep on Sunday, May 26, 2019
 

"Udaranje našeg trenera"....

Posted by FK Sloboda Kerep on Sunday, May 26, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.