open-navfaktor-logo
search
Stvarni problemi
Brutalna istina: Selektor U-15 mora biti Srbin, U-17 Bošnjak, U-19 Hrvat, U-21 Srbin, a malo šaraju u A reprezentaciji
Mensur Dogan, gost-komentator BHT-a, nakon sinoćnjeg poraza fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine kazao je da Fudbalski savez BiH selektore bira po nacionalnom ključu.
12.09.2023. u 11:07
get url
text

VEZANI TEKST - Ivanković otkrio sramotu FSBiH: Sve ide po nacionalnom ključu, mene je zapalo da sam ispred Hrvata...
 

- Selektor U-15 mora biti Srbin, selektor U-17 mora biti Bošnjak, selektor U-19 mora biti Srbin. I tako je određeno. Jedino što šaraju je u A reprezentaciji pa je bio malo Baka, malo Petev pa su tu neki Bošnjaci. To su stvarni problemi fudbala u BiH. Ovo je posljedica što smo večeras vidjeli. Pozicija na tabeli, poraz od Luksemburga, Islanda, Slovačke posljedice su svega toga, treba uzroke rješavati - kazao je Dogan.

Selektor U-15 reprezentacije BiH je Čedomir Ćulum, U-17 selekcije Admir Raščić, sin Muhidina Raščića, člana Izvršnog odbora FSBiH, U-19 reprezentacije Dubravko Orlović, selektor U-21 Igor Janković.

Nacionalni ključ prisutan je i kod formiranja stručnog štaba Zmajeva. To je javna tajna, a nedavno je sve pred kamerama obznanio i Mario Ivanković, koji je iz juniorske reprezentacije prekomandovan u A tim.

- Jedna iznenadna odluka. Napuštam mladu selekciju. Mislim, nema tu tajne. Uvijek ide u nas sve po nekom nacionalnom ključu. Mene je zapalo da sam ispred Hrvata praktički ušao - kazao je Ivanković za Arena Sport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.