open-navfaktor-logo
search
Privatizacija Udruženja
Burno u UFSIKS: Sudije traže smjenu Elmira Pilava, on ih isključuje iz Udruženja
Proteklih dana podiglo se mnogo prašine u sudijskim vodama Kantona Sarajevo, a u glavnoj ulozi je Elmir Pilav, predsjednik Udruženja fudbalskih sudija i instruktora Fudbalskog saveza KS.
15.01.2024. u 16:10
get url
text

VEZANI TEKST - Zahtjev za Vanrednu Skupštinu: Sudije i instruktori KS traže smjenu Elmira Pilava 

Nezadovoljni njegovim radom, više od dvije trećine članova Skupštine ovog udruženja (Skupština broji 17 članova) potpisali su zahtjev za održavanje Vanredne sjednice Skupštine UFSIKS na kojoj bi se raspravljalo o njegovom povjerenju.

U međuvremenu, Pilav je ekspresno reagovao i isključio iz Udruženja pet eminentnih sudija, a ujedno i delegata Skupštine koji su potpisali peticiju za njegovu smjenu! U obrazloženju Odluke o isključenju, koja je sudijama dostavljena navedeno je kako je "isključeni" prekršio Kodeks ponašanja članova fudbalske organizacije FSBiH!?

Također, sudijama iz Premijer lige BiH iz Kantona Sarajeva poslani su mailovi da ne dolaze na seminar sudija za koji su već dobili poziv (od 31. janauar od 2. februara u Mostar), zloupotrebljavajući službeni mail Fudbalskog saveza BiH.

Naš izvor tvrdi da Pilav u svom očaju pravi niz poteza koji nisu zakoniti, odlučujući o sudbinama ljudi kao da je njegova privatna firma, a ne Udruženje svih sudija. Navodi kako se većina odluka donosi na neodržanim sjednicama i potkrepljuju se krivotvorenim dokumentima, antidatirano i navodno bez saglasnosti ostalih članova Upravnog odbora koji već polako dižu ruke za smjenu predsjednika Udruženja, koji su svjesni da se sve radi mimo zakonskih okvira, čemu svjedoči i sljedeći dokument. 

- Pozivamo vas na pripremni sastanak u vezi s organizacijom Skupštine Udruženja, koji će se održati 9. januara 2024. godine u 17 sati u restoranu (ime poznato redakciji) - piše u dopisu koji je članovima UFSIKS stigao sa maile Udruženja čiji je predsjednik Pilav.

Kako saznajemo, predsjednik Udruženja na sve načine pokušava "srušiti" Vanrednu Skupštinu, pa između ostalog skupštinskim delegatima obećava "kule i gradove".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.