open-navfaktor-logo
search
Otvorio dušu
Cafu o porodičnoj tragediji: Ne mogu vam objasniti kakav je osjećaj dok bacaš zemlju na kovčeg vlastitog sina
Plačem, plačem i plačem. Plač je jedino što izlazi iz mene, kazao je Cafu
01.11.2019. u 18:45
get url
text

Brazilac Cafu, legendarni 49-godišnji fudbaler, koji se proslavio igrajući u dresovima Rome i Milana, proživljava teške dane.

Prije dva mjeseca izgubio je sina koji je preminuo u 30. godini. Kako pišu brazilski mediji Danilo Feliciano de Moraes doživio je srčani udar igrajući fudbal.

Požalio se da se ne osjeća dobro nakon desetak minuta igre u dvorištu porodične kuće u Sao Paulu. Otišao je u bolnicu, gdje je ubrzo preminuo, a vijest je potvrdio Cafuov bivši saigrač i prijatelj Paulo Sergio.

Cafu je za portugalski Recorder prvi put govorio o teškom životnom šoku i ispričao kako se danas osjeća.

- Imali smo zakazanu utakmicu s prijateljima. Igrali smo pet na pet, a Danilo je bio u istoj ekipi kao i ja. Na pauzi je izašao, a ja sam nastavio igrati i tri minute kasnije primijetio sam da se nešto događa pored terena. Izašao sam vidjeti što je u pitanju i vidio sam sina kako leži na travi - počeo je Cafu svoju priču:

- Uspaničio sam se jer je i ranije imao problema sa srcem. Pozvali smo hitnu pomoć i rekli su da stižu za deset minuta. Znao sam da ne možemo čekati, stavio sam ga u automobil i za pet minuta smo bili u bolnici. Stanje mu se pogoršalo, doktori su ga pokušali oživjeti na puno načina. Nakon sat i po borbe pozvali su me nasamo, a ja sam rekao: Ne morate mi ništa reći, znam. Nakon toga sam ustao, zaplakao i molio Boga da mi ne uzme dijete - ispričala je slomljena brazilska legenda.

Priznaje da je život nakon smrti sina postao težak, te da ne ide na teren na kojem je izgubio sina.

- Sahraniti dijete je nešto što nikom ne želim. Svakih pet dana mu idem na grob i još ne mogu shvatiti što se dogodilo. Nisam još skupio hrabrosti da uđem u njegovu sobu. Više ne idem ni na teren gdje se sve dogodilo. Ne mogu vam objasniti kakav je osjećaj dok bacaš zemlju na kovčeg vlastitog sina, znajući da se on više nikada neće vratiti. Plačem dok vozim. Pozovem prijatelje samo da se isplačem. Plačem, plačem i plačem. Plač je jedino što izlazi iz mene - zaključio je Cafu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.