open-navfaktor-logo
search
Ostaje li u Modridu?
Carlo Ancelotti: Čekamo odluku Luke Modrića
AUTOR: Fena
26.05.2024. u 10:12
get url
text
FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Carlo Ancelotti, trener Real Madrida, rekao je u subotu navečer da još čeka odluku Luke Modrića o eventualnom ostanku u Kraljevskom klubu.
Modrić, 38-godišnji kapiten hrvatske reprezentacije, vodi pregovore s upravom oko produženja ugovora koji ističe 30. juna.
- Očekujemo Lukinu odluku - izjavio je Ancelotti na konferenciji za medije nakon utakmice Real Madrida i Betisa koja je završila 0:0.
Trener je dodao da očekuje i odluke defanzivca Nache Fernandeza i krilnog Lucasa Vazqueza kojima također ugovori ističu za mjesec dana.
Upitan je li toj trojici igrača dao kakav savjet, Ancelotti je odgovorio da nije.
- Nisu ga ni tražili. Oni nisu moji sinovi - rekao je Ancelotti, dodavši:
- Oni tačno znaju što žele napraviti, a mi ćemo poštovati te odluke.
Modrić, najstariji igrač u svlačionici, u ranijim je medijskim istupima govorio da bi htio ostati u Real Madridu za koji igra od 2012. godine i s kojim je osvojio 25 trofeja. Ancelotti provodi klupsku politiku pomlađivanja ekipe, a španski mediji su izvijestili da je uprava Modriću ponudila ugovor s manjom plaćom i ulogu u kojoj će manje igrati.
Real Madrid nije komentirao te navode nego je samo izvijestio da pregovori traju.
U srijedu se, pak, na Santiago Bernabeu oprostio od navijača 34-godišnji veznjak Toni Kroos. Nijemac, kojem ugovor ističe 30. juna, rekao je da će se ovo ljeto oprostiti od profesionalnog igranja fudbala. Za Real Madrid će posljednji put nastupiti u Londonu za sedam dana u finalu Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.
Madridski klub je ove sezone već osvojio špansko prvenstvo i superkup.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.