open-navfaktor-logo
search
Prva liga FBiH
Ćatić i Lapandić kažnjeni zbog vrijeđanja i klevetanja, Slobodi "čestitka" od 3.000 KM, suspendovan stadion Rudara
Disciplinska komisija Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine kaznila je pojedince i klubove iz Prve lige Federacije BiH.
05.10.2023. u 11:48
get url
text

VEZANI TEKST - Skandal u Prvoj ligi FBiH: Trener pesnicama udarao sudiju, počeo na terenu, nastavio u tunelu
 

Berin Ćatić, fudbaler Rudara, zbog prekršaja iz člana 82 Disciplinskog pravilnika (vrijeđanje i klevetanje) i povrede Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije NSFBiH, zbog istupanja na javnoj društvenoj mreži izjavama neprimjerenog, uvredljivog i klevetničkog sadržaja i iznošenja neosnovanih, omalovažavajućih i neargumentovanih tvrdnji vezano za suđenje i sudijski tim na utakmici Jedinstvo - Rudar (treće kolo), kažnjen je sa 1.000 KM.

Zbog istog prekršaja i sa istom novčanom kaznom sankcionisan je i predsjednik banovićke Budućnosti Adel Lapandić. On je neprimjereno komentarisao suđenje protiv Slobode u trećem kolu.

Sloboda je kažnjena sa 3.000 KM zbog slabe organizacije utakmice protiv Stupčanice i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Čelik je zbog upotrebe pirotehnike na utakmici protiv Rudara u Kaknju kažnjen sa 500 KM, a to je iznos koji će uplatiti i organizator meča.

U međuvremenu, Takmičarska komisija NSFBiH suspendovala je stadion Rudar Kaknja do okončanja disciplinskog postupka i to zbog slabe organizacije i incidenata na subotnjoj utakmici protiv Tomislava.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.