open-navfaktor-logo
search
Potvrdili iz kluba
Čelik dijeli oko 30.000 KM od deblokade računa
Ušli smo u posljednju fazu deblokade računa Fudbalskog kluba Čelik, nakon 18 godina - kazao je na današnjoj konferenciji za medije član Upravnog odbora kluba Robert Jonjić.
19.04.2023. u 16:49
get url
text

- Grad Zenica je ispunio svoju obavezu od posljednjeg potpisanog sporazuma i sredstva, u iznosu od 500.000 KM, već su operativna. Nalazimo se pred historijskim trenutkom, jer nas još samo par koraka dijeli od deblokade računa, te ostvarenja našeg strateškog cilja, kojeg smo postavili pred sebe - istakao je Jonjić.

Naglasio je kako za deblokadu računa trebaju ukupno 531.971 KM, odnosno za potpis ugovora o isplati potraživanja prema 39 povjerioca u 38 predmeta, a s kojima će u narednim danima pregovarati o uslovima za potpis ugovora te otpis duga za kamate. Za izmirenje svih obaveza nedostaje im oko 30.000 KM, a procjenama ljudi iz zeničkog kluba, dodao je Jonjić, da bi račun mogao biti deblokiran u narednih 30-ak dana.

- Mi smo u Upravi svjesni šta bi značila deblokada računa, jer smo protekle dvije godine na svojoj koži osjetili šta znači raditi sa deblokiranim računom - kazao je Jonjić, koji je pozvao navijače da ih bodere te kupnjom ulaznica podrže na putu ozdravljenja.

Direktor kluba Emir Ćerim je podvukao da 500.000 KM, koje su dobili od Grada Zenica te potpisali sporazum, "nisu pale s neba", nego da su vršili kontinuiran pritisak na Gardsku upravu.

- Današnja situacija i činjenica da se nalazimo pred deblokadom računa, samo su potvrda koliko zajedničkim naporima možemo napraviti za voljeni klub... Deblokada računa će biti najveći uspjeh Čelika u poslijeratnoj historiji - kazao je Ćerim, koji je istakao kako su klub "potpuno vratili iz pepela".

Posebno se zahvalio klupskom advokatu Tariku Hadžimahmutoviću, koji je, kako je istakao, potpuno besplatno zastupao klub u svim sudskim sporovima te razgovorima s povjeriocima.

Fudbaleri Čelika, koji su u derbiju prošlog kola slavili na gostovanju kod Famosa u Hrasnici (0:1), osam kola prije kraja takmičenja u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine - grupa Centar, imaju osam bodova više od drugoplasirane Koline. Nakon prvog dijela sezone razlika je iznosila samo dva boda.

Čelik, sa skorom 18 pobjeda, tri remija i jedan poraz, sada ima ukupno 57, a drugoplasirana Kolina 49 bodova, dok je Famos ostao na trećem mjestu s 47 bodova, koliko ima i četvrtoplasirana visočka Bosna.

Čelik će u nedjelju, 23. aprila, ugostiti maglajski Natron, a susret će, na stadionu Bilino polje, početi u 19 sati. Trener Armin Duvnjak zahvalio se klupskom vodstvu na uloženom trudu da deblokira klupski račun te osigura ekipi ispunjenje sportskih ciljeva, a oni su za ovu sezonu plasman u Prvu ligu FBiH. Pozvao je i navijače da kupe ulaznicu te pomognu klubu u osiguranju preostalog potrebnog novca.

- Navijači nam konkretno mogu pomoći da izađemo iz dubioze, koja nas je vodila u propast - kazao je trener Duvnjak.

On smatra kako su, zbog svih rezultata i igara, zaslužili da ih se podrži u nedjeljnom i svim narednim mečevima. Duvnjak je najavio da će, ako situacija bude dozvoljavala, polako u prvi tim priključivati i juniori, a što su radili i prošle sezone. Međutim, naglasio je, priliku će dobiti samo oni koji je i zaslužuju kvalitetom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.