open-navfaktor-logo
search
Zasjeda Upravni odbor
Čelnici Želje odlučuju o treneru, bivši Zmaj novi sportski direktor?
AUTOR: Faktor/Sport1
05.06.2024. u 11:55
get url
text
Fudbalski klub Željezničar prošlu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine okončao je na šestoj poziciji, ali je dugo vremena bio u opasnoj zoni i borio se za opstanak u eliti.
Nakon što su u posljednjem kolu savladali Borac na Grbavici sa 2:1, igrači su dobili slobodno, a Skupština kluba imenovala je novu Upravu, koja bi danas (17 sati) trebala donijeti odluku o treneru. Hajrudin Đurbuzović će podnijeti izvještaj, a o njegovoj sudbini odlučit će novi UO, čiji je predsjednik Admir Tunović. 
Raspravljat će se o tome da li će šef struke ostati Đurbuzović, koji je, zajedno sa svojim saradnicima, napravio seriju od šest utakmica bez poraza (pet pobjeda i remi), te je spasio klub od ispadanja. Dok sa Grbavice "mudro šute", u medijima se pisalo da je jedan od kandidata za trenera i Denis Ćorić. 
Istovremeno, Željo je u potrazi i za sportskim direktorom. Kako piše Sport1, Plavi bi uskoro mogli dobiti i novog sportskog direktora, a glavni kandidat za tu poziciju je Elvir Rahimić.
Isti izvor piše da je nekadašnji reprezentativac BiH već obavio razgovore sa čelnicima kluba sa Grbavice. Ukoliko ne dođe do promjene, trebao bi postati novi sportski direktor Željezničara.
Ovu funkciju do polovine aprila obavljao je Samir Bekrić, koji je tada "prekomandovan" na poziciju tim-menadžera.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.