open-navfaktor-logo
search
Pozitivno mišljenje
Čerkez za Faktor: Baraž za EURO pred navijačima
Utakmica baraža za Evropsko prvenstvo između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske koja je na rasporedu 8. oktobra na stadionu Grbavica, mogla bi biti odigrana uz ograničeno prisustvo navijača.
01.10.2020. u 14:37
get url
text

Potvrdio je ovo pomoćnik Ministartsva zdravstva Federacije BiH Goran Čerkez.

- Mi smo dali pozitivno mišljenje na zahtjev Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Ova utakmica mogla bi biti eksperimentalnog tipa. Vidjeli ste da je UEFA nedavno u Budimpešti dozvolila navijačima da koriste 30 posto kapaciteta stadiona. Mi idemo sličnim putem, ali naravno da mi nećemo za sada dozvoliti iste kapacitete - rekao je Čerkez za Faktor.

On je dodao da bi za ovaj meč bio zadužen Krizni štab u Kantonu Sarajevu, koji bi propisao higijensko-epidemiološke mjere.

Čerkez ističe da se epidemiološka situacija u Federaciji konstantno prati i da bi u narednih 15 dana barem u ovom entitetu slična odluka mogla biti donijeta za sportove na otvorenom, po uzoru na evropske zemlje. To se odnosi i na utakmice Premijer lige BiH.

Vrijedi spomenuti da UEFA još nije donijela odluku da se utakmice baraža mogu igrati pred publikom.

Slavica Pecikoza, portparol Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, kazala je da još krovna kuća bh. fudbala nema nikakvih zvaničnih informacija u vezi s ovom temom, u nadi da će na stadionima umjesto sablasnih tribina, konačno biti prava fudbalska atmosfera.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.