open-navfaktor-logo
search
Kvalifikacije za SP
Česi se pridružuju Poljskoj i Švedskoj: Odbijaju da igraju protiv Rusije
Češka se pridružila Poljskoj i Švedskoj u nedelju u odbijanju da igra protiv Rusije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. godine kao odgovor na vojnu intervenciju te zemlje na Ukrajinu.
27.02.2022. u 12:25
get url
text

Izvršni komitet Češkog fudbalskog saveza saopćio je da je "jednoglasno odobrio odluku da češka reprezentacija ni u kom slučaju neće igrati protiv Rusije", javlja Anadolu Agency (AA).

Istu odluku u subotu su donijeli i fudbalski savezi Poljske i Švedske.

Češka je potencijalni protivnik Rusije u play-offu sljedećeg mjeseca. Pobjednik utakmice Poljska - Rusija 29. marta treba ugostiti Švedsku ili Češku za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru od 21. novembra do 18. decembra.

Izvršni komitet zatražio je od čelnika češkog fudbalskog saveza Petra Fouseka da vodi pregovore s UEFA-om i FIFA-om o češkoj poziciji.

- Izvršni komitet češkog FS-a, članovi osoblja i igrači reprezentacije složili su se da nije moguće igrati protiv ruske reprezentacije u trenutnoj situaciji, čak ni na neutralnom terenu. Svi želimo da se rat završi što je prije moguće - navodi se u saopćenju saveza.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.