open-navfaktor-logo
search
Još jedna nedoumica
Češka, Slovenija i Italija "čekirali" EURO, Ukrajina iz baraža prijeti BiH
Fudbalske reprezentacije Češke, Slovenije i Italije izborile su večeras plasman na Evrospko prvenstvo koje će se igrati 2024. godine.
20.11.2023. u 22:39
get url
text

Česi su u direktnom duelu protiv Moldavije čekirali kartu za Njemačku. Slavili su sa 3:0, a goste je načeo Doudera u 14. minuti. Kada je Babaglo u 55. minuti isključen bilo je jasno da domaćini neće dozvoliti iznenađenje. Chory je u 72. minuti riješio pitanje pobjednika, a Soucek u 90. potvrdio pobjedu.

Slovenci su se mučili protiv Kazahstanaca, ali su na kraju slavili - 2:1. Poveli su u 41. minuti iz jedanaesterca kojeg je u gol pretvorio Šeško. Gosti su izjednačili u trećoj minuti drugog dijela preko Orazova.

Slovencima je za direktan plasman bio dovoljan i remi, a gostima je igrala samo pobjeda. Napadali su Kazahstanci, ali nisu uspjeli stići do historijskog trijumfa. Čak su u 86. minuti primili gol, a strijelac za Slovence bio je Verbič.

I Italijanima je protiv Ukrajine bio dovoljan remi (zbog boljeg međusobnog skora). Gledali smo sjajnu utakmicu u Njemačkoj, posebno u prvom dijelu. Redale su se prilike na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo. U drugom dijelu Italijani su odlučili da brane bod, a Ukrajinci nisu imali snage da stignu do pobjedosnog gola, pa će morati u baraž. Ukrajina će biti i jedan od potencijalnih protivnika BiH...

Ostala je još samo jedna nedoumica kada je u pitanju borba za EURO i to u grupi D, odakle će direktno u Njemačku reprezentacija Hrvatske ili Velsa. 

Prije večerašnjih susreta plasman na EURO osigurali su: Albanija, Austrija, Belgija, Danska, Engleska, Francuska, Njemačka (domaćin), Mađarska, Nizozemska, Portugal, Rumunija, Škotska, Srbija, Slovačka, Španija, Švicarska i Turska.

Rezultati

Tabela

Standings provided by Sofascore
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.