open-navfaktor-logo
search
Pratili ga i u dresu BiH
Chelsea, Newcastle, Arsenal, Barca, Milan i Jose Mourinho u borbi za Amara Dedića
Amar Dedić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, u zimskom prijelaznom roku mogao bi napustiti Red Bull Salzburg.
21.12.2023. u 10:56
get url
text

Sjajni desni bek proslavio se u dresu austrijskog prvaka i na sebe je skrenuo pažnju brojnih evropskih klubova.

Kako piše britanski Sun Sport za njegove usluge zainteresovani su Chelsea, Newcastle, Arsenal, Milan, Barcelona, te Jose Mourinho, koji sjedi na klupi Rome.

Plavi su poslali skauta na sve Salzburgove utakmice Lige prvaka ove sezone, plus najmanje četiri prvenstvene od novembra, kao i kvalifikacije za EURO 2024 koje je dedić igrao u dresu BiH.

Kako piše isti izvor Newcastle je pratio Dedića sa 12 utakmica i imao je nekoga na tribinama na posljednje tri utakmice RB Salzburga u Lige prvaka, plus nekoliko utakmica Zmajeva.

Sun piše da je Roma na insistiranje Mourinha ljetos slala ponudu od oko 50 miliona KM (25 miliona eura), te da ni sada neće odustati od našeg reprezentativca.

- Roma je i dalje zainteresovana, ali bi se mogla povući iz utrke, jer Mourinhov trenutni ugovor istječe na kraju sezone - navodi isti izvor.

Dedić je prošao Akademiju RB Salzburga, a sada je kapiten austrijskog prvaka. Tržina vrijednost na Transfermarktu je 20 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.