open-navfaktor-logo
search
Skandal na HRT-u
Ćosić se vratio na posao uz "Evo mene kriminalca..."
Ćosić je ranije kazao da u dogovoru s advokatom neće komentarisati slučaj
07.09.2018. u 21:41
get url
text

Uprkos skandalu sa zloupotrebom ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije za Svjetskom prvenstvu ovoga ljeta, komentator HRT-a Drago Ćosić danas se pojavio na poslu u zgradi državne televizije na Prisavlju.

Njegove kolege tvrde da je bio dobro raspoložen.

- Evo mene, kriminalca - zezao se Drago, koji je proteklih dana boravio u Portugalu kod kćerke koja tamo studira, ali HRT ga je u posljednji trenutak skinuo s rasporeda za izvještavanje s utakmice hrvatske reprezentacije koja je sinoć igrala u portugalskom gradu Faru.

Hrvatski portal Index.hr već dva dana od HRT-a insistira na odgovoru je li Drago Ćosić suspendovan i kada, obzirom da je HRT za zloupotrebu ulaznica saznao od krovnog evropskog udruženja javnih TV servisa (EBU) još 15. jula. Dva mjeseca nakon što je FIFA na ruskim stranicama stopirala preprodaju ulaznica za finale SP-a sa serijskim brojem iz kontingenta HRT-a i nakon provedene interne istrage koja je dovela do Ćosića, on očigledno još uvijek nije suspendovan.

Ulaznice najviše i najskuplje VIP kategorije, koje su se prodavale na crnom tržištu, bile su namijenjene za direktora Kazimira Bačića, ali izvori s Prisavlja konstantno puštaju informacije da on te ulaznice nije vidio, odnosno da su preuzete umjesto njega.

Ćosić je za Index.hr ranije kazao da u dogovoru s advokatom neće komentarisati slučaj. HRT je za sada objavio tek da su poduzeli radnje protiv nekoliko zaposlenika zbog sumnji u povredu iz radnog odnosa i zloupotrebe ulaznica, a o čemu su obavijestili i nadležne državne institucije.

Ćosić je kolegama, kako doznaje Index, kazao da ulaznice nije prodavao, već dijelio. Svaka je koštala više hiljadu eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.