open-navfaktor-logo
search
Rotacije na klupi
Ćurguz se razišao sa Slogom, samo dva premijerligaška trenera "preživjela" tekuću sezonu
Zoran Ćurguz više nije trener Fudbalskog kluba Sloga iz Doboja, potvrđeno je za Faktor. 
22.03.2023. u 14:04
get url
text

Ćurguz je na klupi sjedio od juna 2021. godine, a sa timom iz Doboja je prošle sezone ostvario promociju u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sloga se trenutno nalazi na 11. poziciju elitnog ranga bh. fudbala sa 23 boda, samo dva manje od posljednjeg Igmana. Uslijed loših rezultata UO tima iz Doboja Ćurguza je razriješio dužnosti šefa stručnog štaba.

Ćurguz je tako postao drugi trener iz Premijer lige koji se razišao sa svojim timom. Posušje je nešto ranije potvrdilo rastanak sa Goranom Granićem.

Zanimljivo da je računajući ove dvije promjene dolazimo do toga da je ovo čak deseti klub iz Premijer lige koji je u toku ove sezone promijenio šefa stručnog štaba.

Sezonu je otvorio bivši Nenad Lalatović koji je klupu Borca napustio već u sedmom kolu, a umjesto njega došao je Vinko Marinović.

Marko Vidojević je bio naredni koji je napustio klupu jednog premijerligaša. Njega je u Leotaru zamijenio Marko Maksimović.

Sezonu u Posušju počeo je Ferdo Milin, ali je njega zamijenio Granić, koji se i sam danas razišao sa ovim timom.

FK Sarajevo je nakon senzacionalnog ispadanja u Kupu BiH od Čelika napustio Feđa Dudić, kao privremeno rješenje bio je izabran Emir Obuća, da bi nekoliko mjeseci kasnije za šefa struke bio određen Mirza Varešanović.

Dragan Jović zbog zdravstvenih razloga napustio je klupu Tuzla Cityja, a čelnici kluba su za novog trenera doveli Milenka Bošnjakovića.

Krajem novembra Amar Osim razišao se sa Veležom, a za njegov nasljednika na klupu Rođenih izabran je Nedim Jusufbegović.

Nakon Osima Mostar je napustio i Sergej Jakirović koji je klupu Zrinjskog zamijenio za HNL i Rijeku. 

Igman, novajlija u Premijer ligi, je prije početka proljetnog dijela sezone za trenera doveo Husrefa Musemića, dok je dotadašnji šef struke Adnan Elezović ostao u klubu kao pomoćnik.

Prije Granića i Ćurguza posljednji koji je napustio klupu nekog od premijerligaša bio je Adnan Jahić. Mladi stručnjak se razišao sa Slobodom, a za njegov nasljednika danas je zvanično predstavljen Danijel Pranjić.

Jedina dva kluba iz elitnog ranga bh. fudbala koja ove sezone za sada nisu mijenjala trenera su Željezničar i Široki Brijeg.

Edis Mulalić na klupi Plavih sa Grbavice sjedi od januara 2022, dok je Ivica Barbarić tim sa Pecare preuzeo u aprilu iste godine.

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.