open-navfaktor-logo
search
Na klupi Al-Orobaha
Cvijeće i svečani doček za Rusmira Cviku i saradnike u Saudijskoj Arabiji
Bosna i Hercegovina će imati svoje trenere u Saudijskoj Arabiji.
10.07.2023. u 16:48
get url
text

Na klupi prvoligaša FC Al-Orobah sjedit će Rusmir Cviko, treofejni bh. trener, koji je sa svojim stručnim štabom sinoć stigao u ovu zemlju, a danas će početi pripreme za novu sezonu.

Cviki i njegovim saradnicima (Elvis Karić, Jasmin Trnovac i Aldin Kametović) upriličen je svečani doček na aerodromu, a u čast dobrodošlice od delegacije domaćina dobili su i cvijeće.

Cviko je u prošloj sezoni sjedio na klupi Al-Arabija s kojim je osvojio Prince Cup i bio viceprvak Kuvajta (završio na drugoj poziciji u prvenstvu iako je klub bio u opasnoj zoni ispadanja kada je preuzeo ekipu), a sada će se klub takmičiti u AFC. Imao je niz od 18 utakmica bez poraza i bio je kandidat za trenera godine. Poslije odličnih rezultata odlučio je promijeniti sredinu i ide na bolje.

Trener sa UEFA Pro licencom dugo vremena radio je u Željezničaru gdje je osvojio pet trofeja (tri šampionske titule i dva pehara u Kupu BiH). Nakon toga otišao je u Kinu i sa puno uspjeha vodio je dva prvoligaška kluba - Hakka i Dalian, gdje je radio tri i po godine, što dovoljni govori o njegovim kvalitetama.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli نادي العروبة السعودي (@alorobah_fc)

- Bismillah ir-rahman ir-rahim. Jako sam sretan, ovo je dobar klub i nadam se da ćemo dobro sarađivati u narednom periodu. U Božiju pomoć ćemo ostvariti dobre rezultate - poručio je Cviko.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli نادي العروبة السعودي (@alorobah_fc)

U Saudijskoj Arabiji radit će još jedan bh. trener - Mladen Žižović, koji je preuzeo Al-Kholood. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.