open-navfaktor-logo
search
Još jedna pobjeda
Cvikin Al-Arabi juri šampionsku titulu
Rijetkost je da se neki bh. trener bori za šampionsku titulu u nacionalnom prvenstvu neke zemlje. Čak i u Bosni i Hercegovini na klupi aktuelnom prvaka, lidera i vjerovatno budućeg prvaka, Zrinjskog, sjedi hrvatski stručnjak - Krunoslav Rendulić.
25.04.2023. u 10:08
get url
text

I dok se klubovi utrkuju da "otkriju toplu vodu" i "iskopaju stručnjaka", po mogućnosti stranca, jer naše ne cijenimo, za to vrijeme trenerski trojac iz naše zemlje piše lijepu priču u Kuvajtu.

Rusmir Cviko, sa saradnicima Edinom Prljačom i Elvisom Karićem, preporodili su Al-Arabi, najtrofejniji tamošnji klub, te su nastavili pohod na šampionsku titulu. Zeleni su pod Cvikinom palicom nedavno osvojili Kup, a sa Al-Kuwaitom će, po svemu sudeći do zadnjeg kola, voditi bitku za prvaka.

Al-Arabi je sinoć sa 3:0 deklasirao ekipu Al Salmiya, a do trijumfa je stigao u drugom poluvremenu. Al Bloushi je u 63. minuti pogodio za 1:0, Sawlah je 15 minuta kasnije sa bijele tačke udvostručio prednost (penal dosuđen nakon asistencije VAR-a), da bi Al Aouadhi u 85. minuti postavio konačnih 3:0.

Ekipa naših trenera igra sjajno u play-offu za prvaka. U pet odigranih susreta ostvarili su četiri pobjede i remi i trenutno su drugi sa 41 bodom, dva manje od lidera Al-Kuwaita, kojeg su nedavno savladali u gostima sa 3:2.

Cviko je u posljednja četiri kola tri puta izabran za trenera kola, a ova titula smiješi mu se i nakon što je sinoć kompletirano 23. kolo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.