open-navfaktor-logo
search
Ambiciozni Saudijci
Cvikin Al-Orobah doveo igrača za kojeg je Newcastle Ajaxu platio 8,5 miliona eura
Rusmir Cviko, trofejni bh. trener, karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiju. Sa klupe će predvoditi tamošnjeg prvoligaša Al-Orobah.
25.06.2023. u 14:00
get url
text

VEZANI TEKST - Rusmir Cviko na klupi prvoligaša u Saudijskoj Arabiji

A da se radi o ambicioznom klubu potvrđuje i vijest koja stiže iz Arabije. Naime, Al-Orobah je na svom Instagramu potvrdio da je angažovao Vurnona Anitu, bivšeg igrača Ajaxa, Leeds Uniteda i Newcastle Uniteda.

Anita igra u veznom redu, nastupao je za mlađe selekcije, ali i za A tim Nizozemske, a sada je reprezentativac Curacaoa. Karijeru je počeo u Ajaxu (152 utakmice), odakle je u ljeto 2012. godine za 8,5 miliona eura prešao u Newcastle za koji je odigrao 155 utakmica.

Još je igrao i za RKC Waalwijk, Willem II Tilburg i CSKA Sofiju. Svakako njegovo iskustvo bit će od velike koristi Cviki i njegovim saradnicima, a Anitin dolazak u Al-Orobah još jedan je dokaz da u Saudijskoj Arabiji ne štede novac kada je fudbal u pitanju.

Al-Orobah će pripreme početi početkom jula, planirano je da tri sedmice priprema odrade u Turskoj, a prvenstvo počinje 14. augusta.

Cviko je u prošloj sezoni sjedio na klupi Al-Arabija s kojim je osvojio Prince Cup i bio viceprvak Kuvajta (završio na drugoj poziciji u prvenstvu iako je klub bio u opasnoj zoni ispadanja kada je preuzeo ekipu), a sada će se klub takmičiti u AFC. Imao je niz od 18 utakmica bez poraza i bio je kandidat za trenera godine. Poslije odličnih rezultata odlučio je promijeniti sredinu i prihvatio je bolju ponudu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.