open-navfaktor-logo
search
Ismijavao Leotar
Da li je bojler koštao Bilbiju 1.000 KM?
Nemanja Bilbija, kapiten i najbolji igrač Zrinjskog, kažnjen je zbog ismijavanja Fudbalskog kluba Leotar.
11.11.2022. u 14:53
get url
text

VEZANI TEKST - FSBiH izrekao kazne za incidente nakon meča Leotar - Zrinjski
 

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine izrekla je napadaču Zrinjskog kaznu u iznosu 1.000 KM u skladu sa članom 87. stavom 1. tačkom a) Disciplinskog pravnilnika FSBiH zbog vrijeđanja, ponižavanja i omalovažavanja upućenog prema FK Leotar Trebinje, nakon završetka utakmice 14. kola Premijer lige BiH odigrane 16. oktobra na stadionu Police u Trebinju.

Bilbija se po završetku utakmice žalio na nedostatak vode u svlačionicama, a na društvenim mrežama je napisao:

- Kapiten se izvinjava, ide donacija. Inače, pehar je ispod - komentarisao je Bilbija na Instagramu uz montiranu fotografiju na kojoj drži bojler.

Poslije ove utakmice zabilježeni su i incidenti i fizički sukobi, u kojima su sudjelovali trener Zrinjskog Sergej Jakirović, njegov asistent Marko Salatović, Marin Ivančić, oficir Zrinjskog za vezu s navijačima te Đoko Milović, kapiten Leotara. Jakirović je prošao s novčanom kaznom od 1.000 KM, komentarisanje suđenja koštalo ga je još 500 KM, a Salatović i Ivančić su pored novčanih sankcija (500 KM) zaradili i šestomjesečne suspenzije. Milović je dobio četiri meča suspenzije, uz "čestitku" od 500 KM.

Disciplinska komisija je na sjednici održanoj posljednjeg oktobarskog dana kaznila i Posušje zbog dešavanja na utakmici sa Sarajevo. Zbog "obmanjivanja i dovođenja u zabludu" Posušaci su kažnjeni sa 2.000 KM, a slaba organizacija meča koštala ih je 4.000 KM.

Primjenom člana 34 Disciplinskog pravilnika FSBiH Posušacima je izrečena jedinstvena novčana kazna u iznosu od 4.000 KM.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.