open-navfaktor-logo
search
Signal iz UEFA-e
Da li su Zmajevi prežaljeni: Čeferin razgovorao sa Zelenskim, poželio sreću Ukrajincima u baražu
Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine u martu naredne godine igrat će baraž za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.
13.12.2023. u 12:34
get url
text

VEZANI TEKST - Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e: Volio bih da se BiH plasira na EURO, ali...

Protivnik Zmajevima u polufinalu bit će reprezentacija Ukrajine, a meč se igra 21. marta na Bilinom polju.

No, signal koji je stigao iz Evropske fudbalske federacije (UEFA), mogao bi zabrinuti Savu Milošević, selektora Zmajeva, ali i sve navijače našeg državnog tima.

Naime, Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, obavio je telefonski razgovor sa s predsjednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Kako piše na zvaničnoj stranici UEFA-e, dvojica predsjednika "razmijenili su poglede na aktuelna geopolitička i sportska pitanja".

- Predsjednik UEFA-e je izrazio nepokolebljivu podršku i divljenje Ukrajini i hrabrosti njenog naroda u ovim teškim vremenima i prenio nadu u brzo i mirno rješenje koje će donijeti stabilnost i prosperitet Ukrajini. On je također poželio reprezentaciji Ukrajine puno sreće u predstojećim utakmicama play-offa za UEFA EURO 2024 - piše UEFA.

Navodi se kako je Zelenski izrazio zahvalnost UEFA-i na promociji mira, tolerancije i pravičnosti kroz svoja takmičenja i na podršci koju je evropsko fudbalsko upravno tijelo dalo Ukrajini od početka ruske agresije na ovu zemlju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.