open-navfaktor-logo
search
Najneuspješniji selektor
Da podsjetimo ko je Ivaylo Petev: Navijači ga skidali na predstavljanju, Dinamo otjerao...
Ivaylo Petev, bugarski trener na klupi Bosne i Hercegovine, ostat će upamćen kao selektor koji je "potpisao" najlošije kvalifikacije u historiji našeg fudbala.
17.11.2021. u 09:42
get url
text

Sa samo jednom pobjedom i sedam osvojenih bodova okončao je kvalifikacije za SP 2022 i vratio nas godinama unazad, te jasno apostrofirao da "uvijek može gore".

VEZANI TEKST - Strmoglavi pad: Ivaylo Petev najgori selektor u historiji BiH!

No, uprkos tome kazao je kako ne razmišlja o ostavci i napuštanju klupe bh. tima.   

Neuspjeh sa Zmajevima nije prva blamaža Ivayla Peteva. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri prošao je "svašta nešto", od tjeranja radi neuspjeha, do skidanja na presici, na kojoj je trebao biti predstavljen kao novi trener...

Ovaj 46-godišnji stručnjak u karijeri je vodio Ludogorets Razgrad, Levski Sofiju, AEL Limassol, Dinamo Zagreb, Omoniju, reprezentaciju Bugarske, Al-Qadsiah, a posljednji klub prija dolaska u BiH bila mu je poljska Jagiellonia Bialystok.

Treba naglasiti da je jedini trener zagrebačkog Dinamov koji u zadnjih 15 godina nije uspio osvojiti nijedan trofej s najbogatijim hrvatskim klubom. Logično, odmah je smijenjen i bukvalno otjeran sa Maksimira.

VEZANI TEKST - Blamaža potencijalnog selektora Zmajeva: Navijači ga skinuli na predstavljanju, bio trener samo jedan dan

Ali to je ništa u odnosu na blamažu koju je doživio u Sofiji. Jedan je od rijetkih trenera čiji je angažman u nekom klubu trajao samo jedan dan.

Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje.

Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.

Pogledajte neslavnu epizodu selektora Zmajeva, za čiji dolazak na klupu BiH je zasluge pripisao Zvjezdan Misimović, savjetnik Vice Zeljkovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.