open-navfaktor-logo
search
Vidić najbolji igrač
"Dan fudbala RS": Hadžibegić i Slišković dobili priznanja
Autor: Faktor
14.03.2024. u 15:52
get url
text
FOTO: Dejan Rakita/Pixsell
Napadač dobojske Sloge Meridian Dejan Vidić najbolji je fudbaler entiteta Republika Srpska za 2023. godinu.
Prvotimcu kluba sa Luka nagrada "Velimir Sombolac" uručena je na svečanoj, tradicionalnoj manifestaciji "Dan fudbala RS", koju zajedničkim snagama organizuju Fudbalski savez RS i dnevni list "Sportski žurnal".
Prvotimac Borca Savo Šušić dobio je nagradu "Srđan Kačar" za najperspektivnijeg fudbalera, dok je strateg Laktaša Miljan Bajić dobio je nagradu "Ilija Miljuš" za najboljeg trenera u Republici Srpskoj u 2023. godini.
Priznanje "Ilija Pantelić" za najboljeg fudbalskog radnika dobio je predsjednik bijeljinskog Radnika Nedeljko Ćorić, dok je nagradu "Ratko Miletić" za najboljeg sudiju u 2023. godini dobila Paljanka Vesna Miletić.
Najbolja fudbalerka u godini iza nas je članica Leotara Una Rankić, dok je najbolji futsaler igrač Radnika Danijel Ružičić.
Legendarni igrač, a kasnije i trener Borca Nenad Gavrilović posthumno je dobio priznanje za doprinos očuvanju etičkih normi fudbalske igre, dok je specijalno priznanje za pola vijeka vjernosti jednom klubu dobio Miladin Matić iz OFK Lauš.
Na manifestaciju došli brojni predstavnici FSBiH
FOTO: Dejan Rakita/Pixsell
Specijalno priznanje za pola vijeka hrama sporta, unapređenje fudbala i iskrene partnerske odnose uručeno je Sportskom centru Borik, na čelu sa direktorom Nenadom Talićem, dok je specijalno priznanje za deset godina afirmacije i popularizacije ženskog fudbala pripalo OFK Spartak 2013 iz Banje Luke.
Povodom 100 godina rada, odlikovani su fudbalski klubovi Borac Drvar, Drine HE (Višegrad), Guber (Srebrenica) i Željezničar Sport tim (Banja Luka), a predstavnicima ovih klubova uručen je po ček u vrijednosti od 3.000 konvertibilnih maraka.
Nagradu za životno djelo dobio je Slobodan Tešić, nekadašnji potpredsjednik Fudbalskog saveza RS, Zlatnu plaketu za korisno i unapređeno partnrsvo i podršku FSRS dobio Siniša Kostrešević, direktor policije RS.
Faruk Hadžibegić dobio je Zlatnu povelju "Miljan Miljanić", dok je Blažu Sliškoviću uručena Povelja Ambasador fudbala "Mihailo Andrejević - Andrejka".
Zlatna plaketa FSRS za doprinos razvoju odnosa RS i Srbije uručena je Branislavu Nedimoviću, potpredsjedniku Fudbalskog saveza Srbije.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.