open-navfaktor-logo
search
Kraj agonije
Danas sastanak Takmičarske komisije FSBiH: Pada odluka o sudbini Premijer lige
Sjednica Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine zakazana je za danas u 13 sati.
01.06.2020. u 08:31
get url
text

Nakon sjednice ovog organa Saveza sudbina Premijer lige Bosne i Hercegovine bit će jasnija.

Članovi Tamičarske komisije FSBiH donijeti će odluku o tome da li će se takmičenje u PLBiH nastaviti ili će sezona u najjačem fudbalskom rangu u našoj zemlji biti okončana poslije 22 kola, nakon čega će ovu odluku morati potvrditi Izvršni odbor FSBiH.

Glavna prepreka za nastavak sezone predstavljaju vlasti entiteta Republika Srpska, a u manjem bh. entitetu na snazi je odluka prema kojoj se fudbal neće moći igrati prije 8. juna, iako Alen Šeranić, koji se nalazi na čelu Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a, tvrdi kako se fudbal u ovom dijelu Bosne i Hercegovine neće moći zaigrati prije 1. jula.

VEZANI TEKST - FK Sarajevo prvak, ispali Čelik i Zvijezda 09, nema osvajača Kupa BiH?

To znači da se PLBiH ne bi mogla nastaviti 13. juna, što je prema mišljenju Saveza krajnji rok za nastavak sezone, tako da je izvjesno da ona neće ni biti nastavljena, o čemu je Faktor pisao još prije dva dana.

To će značiti da će titula prvaka pripasti Sarajevu, plasman u Evropu će izboriti Željezničar, Zrinjski i Borac, dok će Premijer ligu napustiti Zvijezda 09 i Čelik.

Za one koji nisu upućeni Takmičarskom komisijom FSBiH, koja će odlučiti o sudbini Premijer lige za sezonu 2019/2020, predsjedava Milorad O. Lale. Prvi potpredsjednik joj je Dalibor Šantić, a drugi potpredsjednik Suad Salibašić, dok su preostali članovi komisije Rudolf Marić, Dušan Marković i Mirsad Drljević. Rodoljub Oljača ima status zamjenskog člana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.