open-navfaktor-logo
search
Revijalni meč
Danas veliki test: Blaž Slišković protiv Manchester Cityja i Pepa Guardiole
Meč protiv prvaka Engleske bit će prilika za sticanje iskustva, kazao je naš trener koji s klupe vodi Kitchee SC 
24.07.2019. u 09:22
get url
text

Blaž Slišković kao fudbaler odigrao je bezbroj velikih utakmica, a i kao trener za vrijeme boravka na klupi A reprezentacije BiH odigrao je nekoliko susreta koji su njegovo ime mogli upisati u historiju našeg fudbala.

Prije svih to je meč protiv Danske (11. oktobar 2003. godine), u kojem smo odigrali 1:1 i propustili priliku da izborimo plasman na EURO 2004. Baka je u godinama poslije toga dokazao svoj trenerski kvalitet i sa Zrinjskim je osvojio dva uzastopna naslova prvaka BiH.

A danas će imati još jedan izazov. Nedavno je preuzeo ekipu Kitchee SC iz Hong Konga, njegov tim danas će u prijateljskom meču snage odmjeriti sa engleskim prvakom Manchester Cityjem.

Slišković s jedne, a legendarni Pep Guardiola s druge strane. Ovakve stvari našim trenerima mogu se dogoditi jednom u karijeri. Pa čak i ako je u pitanju prijateljska utakmica...

- Proteklih nekoliko sedmica radili smo naporno, a sada ćemo igrati protiv snažnog Manchester Cityja. Meč protiv prvaka Engleske bit će prilika za sticanje iskustva. Iako je utakmica prijateljska i revijalna, nadam se da ćemo pokušati parirati Manchester Cityju - kazao je Slišković.

Susret Kitchee - Manchester City igra se u 14 sati.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.