open-navfaktor-logo
search
Završena Prva liga FBiH
Darko Vojvodić, trener Olimpika: Voljeli bismo da smo prvenstvo odigrali do kraja, ali epilog bi bio isti
Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva prvak je Prve lige Fedaracije BiH za sezonu 2019/2020, odlučeno je danas na sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije BiH.
26.05.2020. u 14:19
get url
text

Trener sarajevskog tima Darko Vojvodić istakao je da bi on bio zadovoljniji da je sezona nastavljena i završena.

- Nismo sretni što je sve ovako ispalo. Voljeli bismo da smo prvenstvo odigrali do kraja, ali i da jesmo, epilog bi bio isti. Bodovna razlika i kvalitet ekipe je na našoj strani, pa smo bili na sve opcije. Možda nam je ova opcija i najmanje godila. Poštujemo odluke nadležnih institucija, opet je zdravlje igrača najvažnije pa je ovo dobra odluka saveza. Mi zasluženo idemo tamo gdje ćemo biti - kazao je Vojvodić.

Objasnio je da ekipa Olimpika mora da se susretne sa nevoljama sa kojim će se susretati sve ekipe.

- Vodio sam računa o svojim igračima, komunicirali smo svakodnevno. Vodio sam računa i o njihovim porodicama. Svi su u dobrom stanju. Posljedice će se odraziti na igrače, ali u nekom budućem periodu. Radili su individualno, ali to je davno prestalo da ima neku svrhu jer ovo je ekipni sport. Mislim da će nam trebati puno duže pripreme nego je to obično slučaj - istakao je trener sarajevskog tima.

On smatra da će Olimpik morati da se dodatno pojača u narednoj sezoni.

- Nemamo ekipu za Premijer ligu BiH, svidjelo se to nekome ili ne. Imali smo ekipu koncipiranu da bude dobra u Prvoj ligi Federacije BiH. Ona neće biti dovoljno kvalitetna za viši rang i moramo se pojačati sa puno više igrača nego što smo mislili. Ne mogu reći koliko je to igrača u ovom momentu - objašnjava Vojvodić.

Trener sarajevskog tima konstantno je uspješno vodio ekipe i ulazio sa njima u Premijer ligu BiH, a istakao je da se nada da će i naredne sezone biti u najvišem rangu takmičenja.

- Ja se nadam da ću voditi Olimpik u Premijer ligi BiH, mislim da je bilo dovoljno ove lige. Hvala ljudima u klubu koji su uvijek bili korektni prema meni - poručio je za kraj Vojvodić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.