open-navfaktor-logo
search
Jedva čeka meč
Dedić: Respektujemo Portugal, ali se ne bojimo
Amar Dedić, prvotimac Zmajeva, najavio je predstojeću utakmicu s Portugalom u nastavku grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
13.06.2023. u 15:41
get url
text

- Dosad sve ide kako treba, igrači koji su nedostajali su stigli, ekipa je kompletna. Treniramo maksimalno dobro i jedva čekamo da krenu utakmice - rekao je Dedić, koji iza sebe ima odličnu sezonu u Salzburgu.

- Zadovoljan sam što sam izabran u tim sezone austrijske Bundeslige, nešto lijepo za mene. Imamo još dvije utakmice i najbitnije je da ih odradimo na najbolji način. Portugal je jedna od najjačih reprezentacija svijeta. Imamo respekt, ali ne bojimo se. U Ligi prvaka smo igrali s Chelseajem i Milanom, koji su na tom levelu. To su za razvoj igrača top utakmice. Jedva čekam - dodao je fudbaler koji je protiv Islanda na startu kvalifikacija postigao prvjenac u nacionalnom dresu.

- Možemo puno, imamo samopouzdanje i to se osjeti na treningu, atmosferi između igrača. Dat ćemo maksimum i vidjet ćemo šta će se desiti - zaključio je Dedić.

Igraču Salzburga portal Transfermarkt danas je korigovao vrijednost sa 10 na 15 miliona eura. On  je poslije Anela Ahmedhodžića (20 miliona eura) najskuplji bh. reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.