open-navfaktor-logo
search
Na meti lopova
Dele Alli opljačkan prije dva dana: Samo ukradeni satovi vrijede više od 770.000 KM
Dvojica lopova su prije dva dana provalila u dom fudbalera Tottenhama Delea Allija, gdje su engleskog reprezentativca zatekli u igranju bilijara.
15.05.2020. u 08:33
get url
text

Fudbaler i njegov prijatelj pokušali su spriječiti pljačku, ali lopovi su uz prijetnju nožem ipak uspjeli odnijeti vrijednosti iz Allijevog doma.

Provalnici su odnijeli nakit i satove, a među njim i tri sata fudbalera Spursa koji vrijede najmanje 350 hiljada funti (776.000 KM), piše The Sun.

VEZANI TEKST - Zvijezda Tottenhama: Dele Alli opljačkan i povrijeđen u svom domu

Prijatelji i poznanici igrača londonskog kluba kazali su kako će upozoriti sve trgovce satovima na bilo šta sumnjivo što im ponude prodavači.

- Pljačkaši misle da su krađom ovih satova pogodili "jackpot", no sigurno je da će imati problem da ih unovče - rekao je jedan od izvora The Suna, te obrazložio i zašto:

- Fudbaleri kupuju od poznatih distributera i prodavača i nijedan od njih neće kupiti sat koji je ukraden jer znaju koliko to može biti ozbiljan problem.

Nije neobično da policija u Dubaiju ili Italiji zatraži papire za skupocjene satove.

- Možete li zamisliti da jedan od ukradenih satova završi na ruci nekog fudbalera koji će potom biti uhapšen? Dele je dobro povezan sa svim, pogotovo kroz poznanstva u reprezentaciji, svi znaju najvažnije distributere. Oni znaju da ako slučajno kupe ukradene predmete da će poslije više išta prodati fudbalerima - naveo je neimenovani izvor.

Kako piše The Sun, iz Dele Allijevog doma ukradena su tri sata, Richard Mille 11-03 (150.000 funti), Patek Philippe 5980 Nautilus (150.000 funti) i Audemars Piguet Royal Oak chrono (50.000 funti).

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.