open-navfaktor-logo
search
Stigao u Njemačku
Dennis Hadžikadunić potpisao za bivšeg prvaka Evrope
Dennis Hadžikadunić karijeru nastavlja u Njemačkoj.
06.07.2023. u 19:26
get url
text

Fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine u narednoj sezoni nastupat će za nekadašnjeg prvaka Njemačke i Evrope, ekipu Hamburger SV.

Dogovor dvije strane potvrđen je na klupskoj stranici, uz objašnjenje da naš defanzivac ima ugovor sa ruskim Rostovom do 2026. godine.
- Iskoristio je priliku za strane igrače iz ruskih klubova koje je stvorila FIFA zbog rata u Rusiji i Ukrajini da suspenduje svoje ugovor na godinu. Nakon što je igrao u Malmeu i nedavno u RCD Mallorci, bh. internacionalac sada prelazi u HSV do kraja sezone 2023/24 - objavio je njemački klub na svojoj internet stranici.

Zadovoljstvo zbog dolaska u Njemačku nije krio ni naš stoper, objasnivši kako je došlo do dogvora.

- Prvi kontakt je bio prije nekoliko sedmica, a posljednjih dana razgovori su postali intenzivniji. Odgovorni u HSV-u su se jako potrudili i pokazali mi kako mogu pomoći u ostvarenju ciljeva kluba - kaže Hadžikadunić, dodavšu:

- Veselim se što ću upoznati nove saigrače. I naravno, veselim se svojoj prvoj domaćoj utakmici na Volksparkstadionu jer sam čuo sjajne stvari o navijačima i atmosferi. Jako sam sretan što sam sada u HSV-u.

Ovaj klub ima bogatu historiju. Šest puta je bio prvak Njemačke, tri puta osvajač Kupa Njemačke, a ima i jednu titulu prvaka Evrope (1983. godine). Posljednjih godina HSV igra u Cvajti (drugi razred njemačkog fudbala), a sada se konačno želi vratiti u Bundesligu. Njemački mediji su pisali da bi dres ovog kluba mogao zadužiti još jedan naš reprezantativac - Jusuf Gazibegović.

Za HSV su u bliskoj prošlosti igrali dvojica bivših kapitena BiH - Sergej Barbarez i Emir Spahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.