open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Derbi na Grbavici, okršaj bivših trenera Želje u Konjicu
Danas su na programu tri susreta 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine fudbalu.
17.02.2024. u 08:00
get url
text

Dva duela igraju se od 13 sati.

U Konjicu se sastaju Igman i GOŠK. Domaći sastav je jesenji dio sezone završio kao pretposljednji na tabeli sa 19 bodova. Sa druge strane, tim iz Gabele je bio osmi sa samo bodom više.

Bit će ovo duel i dva bivša trenera FK Željezničar - Edisa Mulalića sa jedne i Admira Adžema sa druge strane.

Drugi duel koji se igra u istom terminu donosi nam još jedan meč fenjeraša.

Na Mokrom Docu se sastaju Posušje i Zvijezda 09. Domaći tim je trenutno sedmi sa 20 bodova. Zvijezda 09 je posljednja na tabeli sa svega 11 bodova.

Današnji program od 16 sati na Grbavici zatvaraju Željezničar i Zrinjski.

Iza Željezničara je loša polusezona, jedna od najgorih u posljednjih desetak godina, u kojoj su plavi osvojili svega 19 bodova i nalaze se na desetom mjestu tabele, tik iznad crte ispadanja.

Sa druge strane, Zrinjski je drugi na tabeli sa 38 bodova, sedam manje od lidera Borce.

- Imali smo kratko vrijeme da se upoznamo, imali smo dobar pripremni period u kojem smo se iz utakmice u utakmicu podizali. Trebalo je da ekipa upozna mene, trebalo je da ja upoznam ekipu. Spremni smo za meč. Neki igrači će nam izostati zbog registracije, neki zbog kartona. Nije baš idealna situacija, ali to što imamo istrčat će na teren s uvjerenjem da možemo da dobijemo ovu utakmicu. Znamo sve o protivniku, o dobrim stvarima kojih je mnogo, ali i onim stvarima koje možemo da iskoristimo - rekao je trener Plavih Bruno Akrapović u najavi meča.

Željo administrativne prepreke nije preskočio kada su u pitanju registracija Charlesa Bismarka i Josipa Mijića, a zbog žutih kartona će pauzirati Marin Galić i Nedim Mekić.

- Mi znamo šta ćemo i kako ćemo, i koje su naše mogućnosti. Ne smijemo napraviti niti jedan korak nazad. Imamo sedam bodova zaostatka za Borcem i moramo dati gas već od prvog kola ako mislimo vratiti Zrinjski na prvo mjesto - izjavio je Željko Petrović, trener Plemića, uoči meča.

Petrović ističe kako će Željezničar, pod vodstvom novog trenera Brune Akrapovića, na proljeće biti sasvim druga ekipa.

- Željezničar je ozbiljan klub i ovo je derbi kola. Mi svakog protivnika poštujemo, najviše poštujemo sami sebe, ali nemamo pravo bilo koga potcjenjivati. To neće biti Željezničar kakav je bio u prvom dijelu prvenstva. Trenera znam dobro, igrao sam protiv njega u Bugarskoj, to je iskusan trener koji zna igrati na pobjedu - upozorava strateg Zrinjskog. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.