open-navfaktor-logo
search
A sad adio
Detalji čistke u Dinamu: Amra Peternel otvorila bolovanje, a onda izvršavala Mamićevu direktivu
Sjednicu pod radnim naslovom "a sad adio" održali su u srijedu članovi Izvršnog odbora GNK Dinamo.
02.03.2023. u 12:50
get url
text

Predsjednik Mirko Barišić i saradnici nisu se, naime, zaustavili na najavljenom sporazumnom raskidu saradnje s vodećim operativcem Krešimirom Antolićem, nego su otišli dva koraka dalje.

S mjesta članice Uprave smijenjena je Amra Peternel, a zatim su suspendovana i četverica povjerenika iz tabora Zdravka Mamića.

Ovako žestoka "čistka", kako pišu Sportske novosti, odgovor je na posljednju Mamićevu akciju kojom odbjegli gazda poziva povjerenike da se bace na posao masovnog upisa novih članova o njegovu trošku, sve kako bi kontrolom četiri ili pet (od ukupno osam povjereničkih) mandata zadržao većinu u Skupštini.

- Zbog radnji suprotnih ciljevima i interesima kluba s mjesta članice Uprave smijenjena je Amra Peternel. Budući da ima menadžerski ugovor do 2025. godine, bit će joj ponuđena druga funkcija u klubu shodno njenoj stručnoj spremi, uz istu plaću - navodi se u zaključku odluke.

Amra Peternel je otvorila bolovanje, ali prema izvorima SN-a sa Maksimira, i nakon toga se nastavila pojavljivati na radnom mjestu kako bi koordinirala akciju masovnog upisa novih članova po Mamićevoj direktivi. Nakon ove degradacije i Antolićeva odlaska iz kluba (njegov radni odnos prekida se 8. marta, dan uoči Skupštine), klupska Uprava do daljnjeg ostaje na leđima jedine "preživjele" članice, ujedno i njezine predsjednice, Vlatke Peras.

VEZANI TEKST - Mamićeva bitka za Dinamo: Zovite sve koje znate i učlanjujte ih, ja dajem novac 

Od početka borbe za vlast u klubu Amra Peternel figurirala je kao važna članica Mamićeve struje, članica Uprave na čiji je status Mamić vrlo osjetljiv pa je na posljednjoj mostarskoj presici lamentirao da je u klubu zbog svog stava izložena mobingu. Ipak, njena će smjena u pripremi za konačni obračun bitno manje zaboljeti Mamića od suspenzije četverice povjerenika.

Izvršni odbor iz igre je u srijedu isključio Marija Paponju (povjerenika za Mostar), Marija Primorca (Čitluk), Antu Tokića (Tomislavgrad) i Damira Žigrovića (Zagreb).

Način na koji su njih četverica poželjeli doći do naslova najefikasnijih povjerenika Izvršni odbor doživljava nelegalnim.

- Odazvali su se pozivu čovjeka s pravomoćnom presudom, apelu bjegunca od hrvatskog zakona, a to je korak prema zločinačkom udruživanju - pišu SN u objašnjenju odluku članova IO Dinama, navodeći kako "rezultati terenskog rada ove četvorke neće biti uzeti u obzir, te da su uzalud stotine upisanih članova proteklih dana i sedmica" jer njihovi mandati ne mogu biti verifikovani i mjesta u klupama zauzet će neki drugi povjerenici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.